DigiGids: De Soof-serie staat op Videoland!

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij.

Soof: een nieuw begin

De klunzige moeder Soof die een eigen kookbedrijf begon, won de afgelopen jaren de harten van honderdduizenden bioscoopbezoekers. Nadat Soof (Lies Visschedijk) in de twee films van haar man Kasper (Fedja van Huêt) scheidde en regelmatig viel voor de charmes van andere mannen, lijkt ze toe te zijn aan rustiger vaarwater. Ze heeft weer plezier in haar restaurant en heeft een goede band met de vader van haar drie kinderen. Met haar chaotische levensstijl kan dat natuurlijk nooit lang goed gaan. In de nieuwe serie laat ze Kasper tijdelijk bij haar op zolder wonen, want die caravan van hem was geen porem. Maar is gescheiden samenwonen wel zo’n goed plan? Net als in de films zijn ook Dan Karaty, Anneke Blok en Dick van den Toorn in de serie te zien. Soof: Een nieuw begin is vanaf 24 november te zien bij Videoland.

Warmdraaien voor de Top 2000

BN’ers wagen zich ook dit seizoen weer aan de Top 2000-quiz, op donderdag 30 november op NPO 3. Uiteraard kunnen de kijkers thuis op de bank ook meespelen. Mocht u daarvoor uw muziekkennis even willen bijspijkeren: op NPO.nl staan oude afleveringen van Top 2000 a gogo. In deze ontspannen muziekshow ontvangt presentator Matthijs van Nieuwkerk muzikale gasten en zijn er reportages over nummers in de eindejaarshitlijst te zien. Ook leuk: twee BN’ers spelen een muziekquizje. Handig om alvast even warm te draaien. En wie weet komt een van de vragen nog wel terug in deze editie. U vindt de uitzendingen hier via NPO.nl.

Hoorcollege over gif

Er zijn maar weinig mensen in Nederland die zo boeiend over dieren en natuur kunnen vertellen als Freek Vonk. Daarom mag de tv-bioloog ook dit jaar weer een DWDD-college verzorgen, op 1 december, ditmaal over superzintuigen. Het is niet de eerste keer dat hij een Gashouder vol geïnteresseerden op een hoor­college trakteert. Zo toverde hij deze ruimte vorig jaar ook al om tot een gigantisch biologielokaal, om zijn kennis over dierlijk gif te delen. Allerlei dieren komen aan bod, van duizendpoten tot kwallen en natuurlijk slangen. Ook legt Freek uit wat gif precies is, hoe het werkt en hoe de mens het kan gebruiken voor medicijnen. Uiteraard heeft hij ook een aantal giftige beesten meegenomen. Het programma is hier terug te vinden op NPO.nl.

Ik vertrek naar Suriname

“Het is een tegenvaller, maar ik heb er toch het volste vertrouwen in. Het komt goed.” Dat waren de veel­zeggende woorden waarmee de Ik vertrek-aflevering rond broers Paul en Roy Trustfull uit 2012 begon. De mannen droomden van een leven in Suriname. Het idee was om er een garage te beginnen. Uiteraard ging alles moeizamer dan ze hoopten. Bovendien had Pauls puberdochter het er niet naar haar zin. De oude aflevering is hier terug te zien op NPO.nl. Hoe het nu met de familie is, ziet u zondag 26 november op NPO 1.