DigiGids: Slagter en Dresselhuys werken door & Bridgerton

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 19:

Pensioen voorbij

Veel zestigers zien reikhalzend uit naar hun pensioen, maar er zijn in Nederland ook ongeveer 230.000 mensen die na de pensioengerechtigde leeftijd lekker doorwerken. Twee van hen zijn Jan Slagter en Cisca Dresselhuys, de voormalig hoofdredacteur van Opzij. In hun nieuwe podcast Slagter en Dresselhuys werken door! gaan ze in gesprek met bekende gasten als Maarten van Rossem, Noraly Beyer en Carry Slee, die net als zij van geen ophouden weten. Waarom blijven zij bezig en wat zijn hun tips voor mensen die de lol in hun werk zijn verloren? Onder meer te vinden in de NPO Luister-app.

Verse verwikkelingen in Bridgerton

Na Daphne en Anthony staat in het derde seizoen van Bridgerton hun broer Colin (Luke Newton) centraal. De populaire Netflix-serie naar de boeken van Julia Quinn draait hoofdzakelijk om de moeizame relatie tussen Colin Bridgerton en Penelope Featherington (Nicola Coughlan), de stiekeme schrijfster van de roddelkrant die de Londense high society teistert. Nadat Penelope heeft gehoord dat Colin haar geen materiaal vindt voor een serieuze relatie, besluit ze op zoek te gaan naar een andere huwelijkskandidaat. De eerste vier afleveringen staan vanaf 16 mei op Netflix, de tweede helft van het seizoen verschijnt op 13 juni.

Speelsheid uit de seventies

In de nieuwe serie In de voetsporen van de jaren 70 gaat Philip Freriks in gesprek met mensen die destijds op zoek gingen naar de vrijheid. Op NPO 2 Extra duikt de presentator nog wat dieper in het decennium. In de zesdelige serie Het design van de jaren 70 vertellen gasten uit de wereld van vormgeving, mode, kunst en wetenschap over het vrije en speelse design dat deze periode kenmerkte. De jaren 70 brachten ons wijde pijpen en lavalampen, glamrock en disco, bakkebaarden en hanenkammen. Vanaf zaterdag 11 mei om 21.25 uur op NPO 2 Extra in de app van NPO Start.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 19. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.