DigiGids: Sinterklaas bestaat & Britse Hobbybakkers

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 48:

Britse hobbybakkers

Zijn de bakkers klaar? Dan geldt ook in The great British bake off: bakken maar. Noel Fielding en Sandi Toksvig presenteren hun tweede seizoen van het programma en ook ditmaal ontvangen ze weer een keur aan hobbybakkers. Onder de deelnemers ditmaal huisman Dan, wetenschapper Rahul en gepensioneerd steward Terry. Zij maken dit seizoen koekjes, brood en – voor het eerst – veganistische baksels. De finale-opdracht is ook een primeur: een eetbaar dessertlandschap. Maar voor het zover is, hebben Prue Leith en Bake off-veteraan Paul Hollywood (foto) nog heel wat baksels te beoordelen. Vanaf 7 december op NPO Start Plus.

Dol op Sinterklaas

Pakjesavond, pepernoten en natuurlijk Sinterklaas en zijn helper: voor veel Nederlanders is 5 december een van de leukste dagen van het jaar. Dat geldt zeker voor de hoofdpersoon van de documentaire Sinterklaas bestaat, want die plakt elk jaar weer met heel veel liefde zijn baard op en trekt zijn tabberd aan. Filmmaker Eva Nijsten volgt taxichauffeur Marcel, kloppend hart van de sinterklaasviering in Den Helder. Hij geeft les aan aspirant-pieten, de intocht komt aan bod en uiteraard legt de kindervriend uit waarom hij zo dol is op het feest. Te zien op NPO.nl.

Voor de vorm: Sneaker

De sneaker staat deze week centraal in Voor de vorm. De gebroeders Rudi en Adi Dassler zijn mede verantwoordelijk voor het uiterlijk van de moderne gymschoen. De twee staan in de jaren 30 aan de wieg van de Duitse sportschoenenindustrie, maar de na derende oorlog legt de verschillen tussen de broers genadeloos bloot. De twee zakenpartners worden elkaars grote concurrent: Adi begint het merk Adidas, Rudi noemt zijn schoenen Puma. Het verhaal van de familie Dassler is de basis van de miniserie De Dassler broers: Adidas versus Puma. Te zien op NPO Start Plus.