DigiGids: Sentinelle en Emile Roemer – Tussen pieken en peilen

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 10:

Klara zint op wraak

Klara (Olga Kurylenko) keert in de film Sentinelle na een heftige periode als tolk voor het Franse leger in Syrië terug naar de Rivièra. Haar moeder en haar zus Tania vangen de getraumatiseerde militair liefdevol op en proberen haar weer op de rails te krijgen. Als de twee zussen samen gaan stappen, gaat Tania mee met een knappe jonge kerel. De volgende ochtend wordt ze teruggevonden op het strand, verkracht en meer dood dan levend. Klara laat het er niet bij zitten en zint op wraak, alleen blijkt de dader de zoon te zijn van een machtige Rus. Nu op Netflix.

Van Kooten en De Bie Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer en een deel van de eerder aangekondigde tv-programmering schuift mee. Gelukkig is er op NPO Start ook genoeg te beleven voor de liefhebbers van Nederlandse literatuur. Neem nu de specials die Kees van Kooten en Wim de Bie voor eerdere Boekenweken maakten, zoals die rond ‘Moeder de vrouw’ (2019). Met dit thema in het achterhoofd grasduinden de programmamakers door hun rijke beeldarchief. Uiteindelijk kwamen ze op de proppen met een compilatie van sketches met bekende typetjes als Frank en Carla van Putten, Thea Ternauw en Diana Charité. Bekijk hem hier terug op NPO Start.

Tussen pieken en peilen

Even zag het er in 2012 naar uit dat Emile Roemer weleens de nieuwe premier van het land zou kunnen worden. De SP-frontman was in de peilingen in een nek-aan-nekrace verwikkeld met Mark Rutte. Helaas voor de Brabander duurde de campagne net te lang: met de eindstreep in zicht ging de winst in de peilingen in rook op. De SP eindigde uiteindelijk op vijftien zetels. Coen Verbraak volgde Roemer en zijn team. Het resultaat Emile Roemer – Tussen pieken en peilen geeft een ook nu nog steeds interessante blik op politiek Den Haag. Bekijk het hier terug op NPO Start.

Sollicitatiegesprekken met politici

Interviews met politici zijn er deze tijd in overvloed, maar Bram Douwes doet het in zijn podcastserie Sollicitatiegesprek met de minister-president net even anders. Als ‘voorzitter van de commissie Douwes’ neemt hij ambitieuze politici in de vorm van een sollicitatiegesprek een interview af. Verder schuift elke aflevering ook een ander lid van de commissie aan voor nadere vragen, bijvoorbeeld cabaretière Kiki Schippers en GeenStijl-journalist Bart Nijman. Leuk aan deze reeks is dat Douwes ook aandacht heeft voor de politici van kleinere partijen, zoals Femke Merel Van Kooten-Arissen van Splinter. Sollicitatiegesprek met de minister-president is hier te beluisteren en via de app NPO Luister!

Dit en meer leest u in KRO Magazine 10. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.