DigiGids: RadioReuzen en Sanne Hans

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 37:

Podcast: RadioReuzen

In honderd jaar Nederlandse radio zijn er heel wat onvergetelijke programma’s gemaakt. Bert Kranenbarg is niet alleen presentator van BertOp5, maar ook radiofan van het eerste uur. In zijn podcast zet onze columnist elke maand een instituut uit de Nederlandse radiogeschiedenis in het zonnetje. De nieuwste aflevering gaat over Adres onbekend. Bert praat hierin met de huidige presentator Ron Kas, zijn verre voorganger Anne van Egmond en verslaggever Pien Rosmalen over de kick van het herenigen van oude liefdes en het vinden van verloren familieleden. In eerdere afleveringen van de podcast behandelde Bert onder meer Radio Tour de France en Vroege vogels. Ga naar: www.nporadio5.nl/radioreuzen

Sanne in de schijnwerpers

Miss Montreal (echte naam: Sanne Hans) staat deze week in de schijnwerpers bij Beste zangers. Collega’s als Suzan & Freek en Diggy Dex nemen nummers uit haar rijke oeuvre voor hun rekening. Maar Sanne is meer dan zangeres, ook was ze te zien als jurylid in diverse talentenjachten en als presentator van haar eigen programma, Lieve S-S-Sanne. Hierin gaat ze langs bij mensen die een geliefde willen bedanken of een hart onder de riem willen steken. Aan de hand van de verhalen schrijft ze een liedje dat ze vervolgens in gezelschap van de directbetrokkenen ten gehore brengt. De titel bevat de nodige zelfspot: Sanne stottert en is daar heel open over. Bekijk het programma hier.

Joost Zwagerman: Voor alles bang geweest

Het is deze maand precies vijf jaar geleden dat Joost Zwagerman op 51-jarige leeftijd uit het leven stapte. De schrijver van onder meer Gimmick en Vals licht was een gewaardeerd tv-persoonlijkheid. Dat blijkt ook uit de documentaire Voor alles bang geweest, waarvoor Coen Verbraak sprak met onder anderen Matthijs van Nieuwkerk en Bart Chabot. Ook Joosts ex-vrouw Ariëlle Veerkamp komt aan het woord. Het beeld dat zij schetsen is van een gepassioneerd en welsprekend auteur, maar ook een van een man met zwaarmoedige periodes die soms heftig uit de hoek kon komen. Bekijk de documentaire hier. 

Nieuw seizoen Undercover

Het eerste seizoen van Undercover was een dikke hit en het vervolg heeft inmiddels het levenslicht gezien. Niet alleen op zondagavond op de Belgische zender Eén, maar ook op Netflix. In het tweede seizoen van de Belgisch-Nederlandse coproductie zit drugsbaron Ferry Bouwman (Frank Lammers) door toedoen van undercoveragenten Kim (Anna Drijver) en Bob (Tom Waes) inmiddels achter slot en grendel. Terwijl Ferry vanuit de cel een wraakactie op touw probeert te zet- ten, nemen Kim en Bob een nieuwe opdracht aan. Ze infiltreren in een westernachtige paardenranch op het Vlaamse platteland, een dekmantel voor wapenhandel. De misdaadserie staat nu op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 37. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.