DigiGids: Radar: Waarom?! en Unsolved mysteries

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 30/31:

Radar wil het weten: Waarom?!

Avrotros komt in het tv-programma Radar op voor consumenten die in de clinch liggen met grote bedrijven of de overheid. De kijkcijferhit krijgt deze zomer een YouTubevariant onder de titel Waarom?! Hierin gaat Arieke van Liere op zoek naar antwoorden op consumentenvragen. Daarbij ligt de focus wel op zaken die jongeren bezighouden, al zijn sommige items zeker ook voor de oudere kijker interessant. Zo probeert Arieke erachter te komen waarom er zo weinig openbare toiletten zijn en waarom een man voor een knipbeurt bij de kapper vaak minder betaalt dan een vrouw met hetzelfde kapsel. Kijk hier naar ‘waarom?!.

Liefdesdrama in Scandinavië

NPO Plus heeft een mooi Scandinavisch liefdesdrama aangekocht. Between us draait om twee stellen, een Noors en een Deens koppel. De Deense Nanna en Kasper zijn gesetteld en willen graag een kindje krijgen. Maar daarvoor hebben de twee wel offers gebracht. Zo is drummer Kasper gestopt met zijn muzikale carrière omdat die niet met een gezinsleven te combineren is. De Noorse zakenpartners Merete (Agnes Kittelsen) en Joachim zijn verhuisd naar Denemarken en zijn al tien jaar samen. Merete vraagt zich echter af of ze wel gelukkig is met haar man en haar relatie. De serie is vanaf 31 juli te zien op NPO Plus.

De droom van twee voetbalbroers

Een onthullend kijkje in de wereld van het jeugdvoetbal, dat geeft de vierdelige podcastserie De fragiele droom. Maker Thomas van Veen volgt hierin de broers Illaijh (14) en Feliciano (15) de Ruijter, die beiden gelden als een groot voetbaltalent. Feliciano speelt in de jeugdopleiding van ADO Den Haag; zijn broertje bij de Feyenoordjeugd. Een jaar legde Van Veen vast hoe het de twee groeibriljanten vergaat. In de kleedkamer, op het veld, maar ook thuis. Het resultaat bestaat uit vier afleveringen vol mooie dromen, hooggespannen verwachtingen, maar ook tegenslag en teleurstelling. De podcast is te vinden op nporadio1.nl/podcasts. Van Veen is genomineerd voor de NTR Podcastprijs.

De grootste mysteries onderzocht

Waar zijn Hercule Poirot en Miss Marple als je ze echt nodig hebt? Dat zullen de geïnterviewden in de Netflix-reeks Unsolved mysteries zich geregeld hebben afgevraagd. Want de zaken waarmee zij te maken kregen, hebben een hoog Agatha Christie-gehalte. Neem nu de kwestie rond Rey Rivera. Deze Puerto Ricaan kreeg een telefoontje, rende het huis uit en werd een kleine week later dood teruggevonden. Hij was dwars door het metalen dak van een groot hotel gevallen. Maar hoe dan? Dat vragen de nabestaanden van deze succesvolle, knappe en gelukkig getrouwde dertiger zich af. De makers gaan op zoek naar antwoorden. Vanaf 2 juli op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 30/31. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.