DigiGids: Paleis Soestdijk en Michelle Obama

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 22:

Dwalen door Paleis Soestdijk

Jan Slagter is er – terecht – trots op: zaterdag geeft hij, samen met de conservator, een rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Wie alvast in koninklijke sferen wil komen, kan via het scherm een rondleiding volgen door een ander huis van Oranje: Paleis Soestdijk. Voordat het vorig jaar sloot voor een grondige verbouwing, kreeg Waldemar Torenstra in Verborgen verleden van Nederland een uitgebreide inkijk in het voormalige woonverblijf van prinses Juliana en prins Bernhard. Hij dwaalde van de ene naar de andere kamer en leerde er een hoop. Bekijk die uitzending hier.

Klassenstrijd in de trein die altijd rijdt

Veel filmcritici beschouwen het Zuid-Koreaanse drama Parasite als de beste film van 2019. Regisseur Bong-Joon Ho leverde in 2014 ook al zo’n juweeltje af: de futuristische actiethriller Snowpiercer. Daarin rijdt een trein oneindig rondjes om de wereld, die in een onherbergzame ijswoestijn is veranderd. Netflix brengt een op deze film gebaseerde tiendelige serie met een indrukwekkende cast, bestaande uit onder anderen Jennifer Connelly, Alison Wright en Sean Bean. Op de eeuwig rijdende Snowpiercer heerst sociale ongelijkheid, die zorgt voor een heftige strijd tussen de passagiers. De eerste twee afleveringen van Snowpiercer staan op Netflix; vanaf 1 juni wekelijks nieuwe afleveringen.

Mee op reis met Michelle Obama

Drie maanden lang reisde Michelle Obama (foto) over de wereld om haar bestseller Becoming te promoten. In het boek ze schrijft over haar ervaringen als first lady en blikt ze terug op haar jeugd en de tijd voordat ze bekend werd als de vrouw van president Barack Obama. De gelijknamige documentaire biedt een inkijkje in haar privéleven en brengt in beeld hoe het eraan toeging tijdens haar boektournee. Obama deed maar liefst 34 steden aan en kwam zo met veel van haar lezers in contact. De ervaringen die ze met hen uitwisselde, vond ze heel ‘mooi en waardevol’. Vanaf nu op Netflix

Onvergetelijk festival in Rotterdam

Eind juni zendt Omroep MAX een documentaire uit over het legendarische Holland Popfestival in Rotterdam. Het is vijftig jaar geleden dat het ‘Nederlandse antwoord op het legendarische Woodstock-festival’ plaatsvond. Henkjan Smits gaat daarom met artiesten, bezoekers en andere betrokkenen terug in de tijd. In de hierop aansluitende podcast, die uit acht afleveringen bestaat, halen bezoekers herinneringen op, zoals Barry Hay, Gerard Cox, Mieke van der Weij en Tineke de Nooij. Ook artiesten komen aan het woord, evenals de Rotterdamse politie en de organisatoren. De podcast is vanaf 25 mei te beluisteren via www.nporadio5.nl/podcasts

Dit en meer leest u in KRO Magazine 22. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.