DigiGids: Opium op Oerol en Kapsalon Romy

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 24/25:

Het eilandgevoel van Terschelling

Cornald Maas moet zijn jaarlijkse Oerolfeestje op Terschelling noodgedwongen anders vieren; het festival gaat immers niet door. Nu blikt hij deze week op tv terug met artiesten op eerdere edities. Verder bezingt cabaretier Harrie Jekkers het leven vanaf een mooie plek op het eiland, legt fotograaf Ruben Terlou z’n favoriete vogel vast en praat schrijver Splinter Chabot met Terschellingers. Meer eilandgevoel is online te beleven. Zoek bijvoorbeeld op ‘Terschelling’ op NPO Start; in De eilanden neemt Midas Dekkers de kijker op zijn geheel eigen wijze mee naar de Waddeneilanden. Eerdere afleveringen van Opium op Oerol zijn ook terug te zien.

Veelgeprezen film over dementie

Kapsalon Romy verscheen eind vorig jaar in de Nederlandse bioscopen en kreeg lovende recensies. Niet alleen vanwege het acteerwerk van nieuwkomer Vita Heijmen en Beppie Melissen, maar ook omdat de film een nogal zwaar onderwerp – dementie – op een lichtvoetige manier behandelt. Heijmen speelt de tienjarige Romy, die met haar oma (Melissen) zit opgescheept omdat haar moeder de kost moet verdienen. Oma Stine, die haar eigen kapsalon runt, wordt erg vergeetachtig en is steeds meer op Romy’s hulp aangewezen. Gaandeweg bouwen de twee een bijzondere band op en weten ze zich uitstekend met elkaar te vermaken. Vanaf 17 juni te zien bij Videoland.

FBI-agente met gaten in geheugen

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van thrillerserie Absentia op Videoland, nu verschijnt de tweede reeks. De hoofdrol is opnieuw in handen van Stana Katic, bij veel kijkers vooral bekend van de rol van rechercheur Beckett in de detectiveserie Castle, die ze acht jaar lang vertolkte. Katic speelt nu de rol van FBI-agente Emily Byrne, die na zes jaar lang verdwenen te zijn probeert de gaten in haar geheugen te vullen. En hoewel dat aan het eind van seizoen 1 deels is gelukt, blijven er vragen rijzen: wat gebeurde er precies met Emily tijdens die zes jaar? Vanaf 14 juni bij Videoland.

De laatste dans van Uwe

Uwe is een van de stamgasten van een café in Roermond. Op een avond verkondigt hij aan de andere cafébezoekers dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Zijn laatste weken wil hij doorbrengen op een eiland in de zon. Zijn toehoorders zijn geschokt en verdrietig, en zamelen geld voor Uwes laatste reis in. En dan vertrekt Uwe. Maar is hij wel echt dood? Dat wil muzikant en schrijver Frans Pollux weten. In deze podcast gaat hij op onderzoek uit. In zeven ‘bloedstollende’ afleveringen legt hij bloot wat Uwe verborgen had willen houden. Vanaf 5 juni via www.nporadio1.nl/podcasts/de-laatste-dans.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 24/25. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.