DigiGids: Oorlog in je lichaam en Penoza

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 01:

Oorlog in je lichaam

Verslaggever Hans Jaap Melissen is gewend om over gewapende strijd te berichten, maar de podcastreeks Oorlog in je lichaam maakte hij vanwege de uitgezaaide borstkanker van zijn vrouw Sigrid. Openhartig bespreekt hij het verloop van haar ziekte, en ook praat hij met haar behandelend arts, voedingsdeskundigen en een auteur van een boek over het leven ná kanker. Gelukkig is dat ook iemand die ze nodig hebben, blijkt al in aflevering 1 van de serie, want daarin blikken Hans Jaap en Sigrid terug op de zware maanden vanhaar behandeling. De podcast is hier te beluisteren en via de podcast-app NPO Luister!

Alle seizoenen Penoza

Naast Monic Hendrickx als maffiamoeder Carmen van Walraven (foto) was Raymond Thiry als haar rechterhand Luther een van de publiekslievelingen van Penoza. En goed nieuws: Luther is inmiddels te zien als zwijgzaam middelpunt in de nieuwe serie Doodstil, een reeks die gaat over Luthers jaren voor Penoza. Voor zijn fans die nog een keer willen zien hoe het daarna verder ging met hem: alle vijf de seizoenen van de serie zijn terug te kijken op NPO Plus (abonnement noodzakelijk). Bekijk Penoza hier.

Nieuwe dramaserie: Bridgerton

Een goede echtgenoot vinden voor Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) lijkt een fluitje van een cent. De jongedame is zeker niet onknap en komt uit een goede familie. Helaas loopt de zoektocht naar een geschikte man in de dramaserie Bridgerton uit op een flinke onderneming. Want in het vroeg-negentiende-eeuwse Engeland vieren roddel en achterklap hoogtij. Spil in het geruchtencircuit: Lady Whistledown, de mysterieuze drijvende kracht achter een roddelpamflet over de rijken. Haar identiteit is onbekend, maar zij lijkt wel alle geheimen van iedereen te kennen en schroomt niet om die op te schrijven. Ook Daphne krijgt ermee te maken… Nu op Netflix.

Dood en verderf in Noord-Engeland

Eind jaren 70 zaaide een massamoordenaar vijf jaar lang dood en verderf in Noord-Engeland. Het was een sadistisch sujet, dat zijn vrouwelijke slachtoffers met de inhoud van zijn gereedschapskist bewerkte. Vooral prostituees moesten het daarbij ontgelden, hetgeen ervoor zorgde dat de moorden aanvankelijk niet veel aandacht kregen. Dat veranderde toen hij ook andere vrouwen begon aan te vallen.  Netflix brengt de vierdelige documentaireserie The ripper over de jacht op deze moordenaar. Verder legt de reeks uit waarom de politie hem zo moeilijk te pakken kreeg. Nu op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 01. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.