DigiGids: Ode aan de Waddenzee en Your Place or Mine

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 5:

De rijkdom van het Wad

Bij zijn doorbraak met De nieuwe wildernis was meteen duidelijk dat natuurfilmer Ruben Smit de Nederlandse natuur als geen ander prachtig in beeld kan brengen. Dat bevestigde hij met opvolgers als Schatkamer van de Veluwe en Grutto! Zijn nieuwste film Strand wordt deze week uitgezonden. Voor wie niet genoeg kan krijgen van mooie natuurbeelden biedt NPO Start uitkomst. Smits vierdelige ode aan de Waddenzee, Het Wad is daar terug te kijken. “De tv-serie laat de oneindige en magische rijkdom van het Waddengebied zien, van de allerkleinste algen onder water tot de razendsnelle slechtvalk in de lucht”, aldus Smit.

Verdwijnkunst

Een goed verhaal vertellen in een podcast is al een kunst op zich, maar de Vlaamse theatermaker Bart Van Nuffelen pakt het nog ambitieuzer aan: hij verweeft in De kunst van het verdwijnen drie waargebeurde verhalen met elkaar. Een bankroof in 2019, een aanslag op een jeugdbeweging in 1980 en een Joodse kleuter die in 1942 op wonderbaarlijke wijze aan deportatie ontsnapte. Al deze gebeurtenissen speelden zich af rond dezelfde straathoek in de Joodse wijk van Antwerpen. Van Nuffelen brengt de verhalen op een knappe en persoonlijke manier tot leven. Luister de achtdelige podcast op vrt.be/vrtnu/podcasts/vrt/d/de-kunst-van-het-verdwijnen/ of via de bekende podcastplatforms.

Gewoon vrienden, of toch meer?

Ashton Kutcher en Reese Witherspoon zijn voor het eerst samen te zien in een romantische komedie: Your Place or Mine. Ze spelen Debbie en Peter, die ondanks hun heel verschillende persoonlijkheden al jaren beste vrienden zijn. Debbie is een accountant uit Los Angeles die rust en stabiliteit zoekt voor haar tienerzoon, Peter is een merkadviseur uit New York die juist van verandering houdt. Als ze een week van huis ruilen, ontdekken ze een hoop over zichzelf en elkaar. Debuterend regisseur Aline Brosh McKenna schreef eerder de scenario’s van onder andere The Devil Wears Prada en 27 Dresses. Vanaf 10 februari op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 4. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.