DigiGids: Musical Awards en Danny Ghosen

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 3:

Podcast voor molloten

Wie is de mol? is inmiddels een paar weken onderweg en veel kijkers zijn nu al in opperste verwarring. Gelukkig laten ‘molloten’ Nelleke, Elger en Mark hun licht schijnen over de laatste gebeurtenissen in China. In hun podcast Trust nobody bespreken ze wat hen is opgevallen en laten ze hun theorieën los op de luisteraars. Verder hebben ze aan het einde van hun nabespreking – meestal na een uurtje of anderhalf – een vaste rubriek met hints. Zaterdag en zondag zijn ze druk met bekijken van de aflevering en de montage; maandagochtend is de nieuwste aflevering te beluisteren via Trustnobody.nl

Kanshebbers Musical Awards

Het is nagelbijten geblazen voor de musicalsterren, want het is tijd voor de uitreiking van de belangrijkste prijzen van het jaar: de Musical Awards. Tijdens het feestelijke gala uiteraard niet alleen prijzen en bedankspeeches, maar ook optredens. Veel van de kanshebbers voor zo’n beeldje waren eerder dit jaar te zien tijdens de Musical Sing-a-Long op de Amsterdamse Uitmarkt. Onder anderen grote kanshebber Tessa Sunniva van Tol (foto) verscheen op het podium om een nummer uit Anastasia te zingen. Verder gaf Willemijn Verkaik een voorproef op Annie en toonde Naidjim Severina zijn Kinky boots. De uitzending kijkt u hier terug.

Commissaris Maltese en de maffia

Een eiland vol nietsontziende maffiosi, het prachtige Siciliaanse landschap en een stoere rechercheur met een snor. Alle ingrediënten voor een spannende Italiaanse misdaadserie zijn aanwezig in Commissaris Maltese – vanaf 24 januari op NPOStart.nl. Het verhaal in een notendop: het titelpersonage verlaat zijn post in Rome voor een bezoekje aan zijn geboorteplaats Trapani. Zijn oude vriend, ook agent, gaat trouwen. Die haalt het altaar niet: zowel hij als zijn aanstaande echtgenote sterven in een schietpartij. Maltese vraagt overplaatsing aan om de moord te onderzoeken en krijgt het daardoor aan de stok met de maf a. Van de makers van het eveneens veelgeprezen Gomorra.

Gebukt onder criminaliteit

Felix Rottenberg gaat vijftien jaar na zijn eerste reeks over de Amsterdamse Kolenkitbuurt terug naar de Akbarstraat. Hij ziet dat de wijk behoorlijk is veranderd. Dat biedt perspectief voor de vele andere Nederlandse buurten die gebukt gaan onder armoede, criminaliteit en integratieproblemen. Danny Ghosen bezoekt die in zijn reeks Danny zoekt problemen, hier te zien. In de zevendelige documentaireserie behandelt hij zaken als drugstoerisme, homohaat en radicalisering. Dat laatste onderwerp behandelt hij in de Delftse wijk Buitenhof, waar veel Syriëgangers vandaan kwamen.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 3. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.