DigiGids: Man vs. Bee en Ze weten alles van je

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 26+27:

Bijengrappen met Rowan Atkinson

Trevor verdient de kost als oppas in de woningen van rijke klanten. Wanneer hij zich meldt bij de buitensporig luxe en oogstrelende villa van Nina laat hij per ongeluk een bij het huis binnen. Tijdens Trevors pogingen om het insect te verjagen gaat er van alles mis, waarbij kleine ongelukjes escaleren tot een kettingreactie van rampen. Man vs. Bee is de eerste serie die Rowan Atkinson maakt voor Netflix. De komiek werd wereldberoemd dankzij zijn Mr. Bean-sketches en tapt hier grotendeels uit hetzelfde vaatje, maar dit keer met wat meer tekst. De tien afleveringen staan vanaf 24 juni op Netflix.

Volksliedjes

De tekst van een oud volksliedje kan een unieke inkijk geven in vervlogen tijden. In de podcast Lagelieder laten Michiel van de Weerthof en Lot Broos zich inspireren door het werk van Ate Doornbosch, die halverwege de twintigste eeuw door Nederland trok om volksliedjes op te nemen voordat ze zouden verdwijnen. De podcast haalt in elke aflevering een ander liedje tevoorschijn, soms komisch, soms luguber en dan weer ondeugend. Luister op www.nporadio5. nl of via podcastdiensten.

Verdwijningsdrama in Zweden

In 2018 verdween de Nederlandse cyberexpert Arjen Kamphuis tijdens een vakantie in Zweden. De politie concludeerde dat hij om het leven kwam bij een kajakongeluk, maar zijn lichaam is nooit gevonden. De nieuwe serie Ze weten alles van je balanceert op de grens van documentaire en misdaaddrama en volgt onderzoeksjournalist Nadia (Charlie Chan Dagelet), die wil uitzoeken wat er met Kamphuis is gebeurd. Had zijn verdwijning te maken met zijn kritiek op de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en zijn kennis van geheime informatie? Of heeft hij zijn dood in scène gezet om te kunnen onderduiken? Vanaf 29 juni op Videoland.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 26+27. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.