DigiGids: Midsomer murders & Marcella

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 24:

De opvolger van dominee Chambers

Kan Grantchester zonder dominee Sidney Chambers? De nieuwsgierige dorpsdominee is samen met zijn vriend, agent Geordie Keating (Robson Green), de kurk waarop de gelijknamige serie op drijft. Toch zwaait Sidney halverwege het seizoen af, maar eerst gaat hij nog achter een paar moordenaars aan. Gelukkig blijkt Will Davenport (Tom Brittney) een waardig opvolger. Ook deze geestelijke heeft een prima speurneus én de nodige persoonlijke problemen. Zijn eerste klus draait om een jongetje dat met bebloede handen in de moerassen wordt gevonden. Het vierde seizoen van de Britse serie staat sinds 7 juni op NPOStart.nl.

Rechercheur met groot geheim

Ook Netflix heeft een mooi aanbod aan speurdersseries. Sommige, zoals Modus, The bridge en Trapped, zijn in Nederland al op tv te zien geweest. Dat geldt niet voor Marcella, een reeks rond een bevlogen rechercheur met een groot geheim. Ze lijdt aan black-outs. Verder rouwt ze nog steeds om haar overleden kindje en staat haar huwelijk onder hoogspanning. In het eerste seizoen gaat ze achter een seriemoordenaar aan, in seizoen 2 zoekt ze een kidnapper. Beide seizoenen staan op Netflix.

Detectives kijken voor 1 cent

Op NPOStart.nl kunt u alle op tv uitgezonden detectives een week na de uitzending gratis bekijken. Langer geleden uitgezonden series, als Midsomer murders, Endeavour Morse en Trapped kunt u alleen bekijken als u abonnee bent van de ondemanddienst van de NPO. Dat kost 2,95 euro per maand, een proefabonnement kost slecht 1 eurocent. Overigens komen er ook geregeld programma’s exclusief op NPOStart.nl beschikbaar. In deze detectivemaand zijn dat onder meer e cry en Killer by the lake.

Chloé is nog niet klaar

Chloé is in het tweede seizoen van de Belgische misdaadserie Public enemy klaar met haar politiewerk, maar dan krijgt ze bezoek van een stel. Hun dochtertje is twee jaar eerder verdwenen en zij is hun allerlaatste hoop. Met tegenzin gaat Chloé daarom weer aan de slag bij de federale politie, ook al omdat er een verband lijkt te zijn met de zaak rond haar zusje Jessica. Om het onderzoek te bevorderen, moet ze weer op bezoek bij Guy Béranger, de kindermoordenaar die haar in het eerste seizoen zoveel kopzorgen bezorgde. Kijk het eerste seizoen terug via NPOstart.