DigiGids: Leve met Reve en The lost daughter

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 01:

Drama op het strand

Eenzame veertiger Leda (Olivia Colman) viert in The lost daughter vakantie aan de Middellandse Zeekust. Haar tijd brengt ze door met vanuit haar strandstoel andere badgasten observeren. Haar speciale aandacht heeft de jonge Nina, die er met haar dochtertje en maffiose schoonfamilie ook vakantie viert. Ze herkent zich in de jonge vrouw en pijnlijke herinneringen aan haar eigen tijd als jonge moeder komen boven. Dan raakt door een schijnbaar onbeduidende gebeurtenis het strand in rep en roer. Het psychologische drama is een verfilming van De verborgen dochter van Elena Ferrante uit 2006. Vanaf 31 december op Netflix.

Leven met Reve

Echt gebeurd is het niet, maar stel dat Hanny Michaelis in 1996 op bezoek was gegaan bij haar ex-man Gerard Reve? Met dat idee als uitgangspunt schreef scenarist Ger Beukenkamp de tweedelige podcast Leven met Reve. Hanny (Olga Zuiderhoek) haalt daarin bij haar ex-man Gerard (Gijs Scholten van Aschat) herinneringen op aan een mislukt huwelijk. En, kibbelen kunnen ze na al die jaren nog steeds als geen ander. Over elkaars werk, hun collega’s en uiteraard de tijd dat ze een stel waren. Intussen verzorgt Reves partner Joop de catering. Luister via nporadio1.nl/podcasts of de bekende podcastdiensten.

Het koraalrif door de ogen van Puff

Documentaires over koraalriff en, die zijn wel vaker te zien. Toch is Puff, wonders of the reef net even anders. De makers kiezen namelijk het perspectief van Puff, een pas uit het ei gezwommen kogelvis die leeft in het Groot Barrièrerif voor de Australische Oostkust. En door de ogen van deze duimnagelgrote zoutwaterzwemmer ziet het koraalrif er anders uit dan de kijker gewend is. Uitvergroot en van heel dichtbij, en versneld of juist vertraagd zijn er betoverende beelden van de kleurrijke onderwatersprookjeswereld en zijn bewoners. De camera’s volgen Puff tijdens zijn eerste levensjaar. Nu op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 1. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.