DigiGids: Langs de Rijn en Boudewijn de Groot

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 47:

Verkenningstocht langs de Rijn

Voor Omroep MAX verkent Huub Stapel de komende weken de waterloop van de Maas (zie ook pagina 76 in de papieren gids). Bijna twee jaar geleden maakte hij al een soortgelijke verkenningstocht langs een andere belangrijke Europese levensader: de Rijn. Samen met Rijnkenner Martin Hendriksma ziet de presentator in Langs de Rijn hoe de rivier van de Zwitserse Alpen door zes landen en over 1233 kilometer naar Hoek van Holland kronkelt. Onderweg horen ze de lokale geschiedenis van de rivier, maken ze kennis met bewoners van het stroomgebied en gaan ze onder meer op bezoek bij een Zeppelinfabriek, een wijnbouwer en getuigen van oorlogen en overstromingen. Kijk het hier terug.

Het oeuvre van Boudewijn de Groot

Elk jaar presenteert NPO Radio 5 eind november de Evergreen Top 1000. Een week lang zijn de populairste nostalgische liedjes te horen, gekozen door de luisteraars. Dit jaar is er rond deze toplijst extra aandacht voor Boudewijn de Groot, die vorig jaar met maar liefst dertien nummers in de ranglijst stond. In een zesdelige podcastserie duiken de samenstellers – onder wie onze eigen columnist Bert Kranenbarg –in het oeuvre van de zanger. Dat doen ze samen met bekende artiesten als Peter Koelewijn en Frank Boeijen, en met de echtgenote en kleindochter van De Groot. Beluister Popbiografie Boudewijn de Groot via www.nporadio5.nl/podcasts.

Het nieuwe rijden

In de uitzending van deze week belicht Tegenlicht de zonnige toekomst van de elektrische auto. Ruim tien jaar geleden hing de vlag er nog heel anders bij. In de reportage Het nieuwe rijden uit 2010 – toen nog niemand van Tesla had gehoord, en Ruud Lubbers een van de 110 elektrische rijders was in ons land – ging het programma op bezoek bij AGV in Oosterhout. Deze pionier bouwde conventionele bedrijfsvoertuigen om naar elektrisch. Zelfs acteur Frank Lammers kwam er een kijkje nemen, maar banken waren huiverig om te investeren in elektrisch rijden. Een jaar later zou AGV failliet worden verklaard.

Nieuw op Netflix: Undercover s3

Nederlandse kijkers smulden van het eerste seizoen van Undercover. Dat was vooral te danken aan de wisselwerking tussen Tom Waes als rechercheur Bob Lemmens en Frank Lammers in de magistrale rol van de Brabantse xtc-baron Ferry Bouman. Na een teleurstellend tweede seizoen keren de heren weer samen terug op de voorgrond in seizoen 3. Bob en Ferry zitten beiden op een dieptepunt in hun leven. Ook willen ze allebei optreden tegen een Turkse drugsbende. Daarbij zijn ze op elkaar aangewezen. Seizoen 3 van Undercover begint op 21 november op Netflix, met elke zondag een nieuwe aflevering rond 21.00 uur.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 47. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.