DigiGids: De laatste Vermist

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij.

De laatste Vermist

Groot was de verbazing toen bekend werd dat kijkcijferhit Vermist na twintig jaar zou stoppen. Goed nieuws voor de liefhebbers: SBS 6 heeft een nieuwe versie van het programma over vermiste Nederlanders gemaakt, met deels hetzelfde team als het originele Avrotros-programma en Rik van de Westelaken als presentator. Hij neemt het stokje over van Jaap Jongbloed, die maar liefst twintig jaar lang het origineel presenteerde. Die afleveringen zijn terug te zien op NPO.nl. In zijn laatste uitzending blikt Jaap terug op de zaken uit de twee decennia dat hij het programma presenteerde. Verder een emotionele hereniging tussen Anouska en haar vader Leo, die ze sinds haar vroege jeugd niet heeft gezien. Bekijk de slotaflevering hier.

50 jaar Volendammer muziek

De Palingsound bestaat een halve eeuw en MAX zendt op zaterdagmiddag 7 oktober een special uit over de Volendammer muziek. In de beginjaren waren vooral The Cats (met Piet Veerman) en BZN succesvol, maar met Jan Smit, 3JS en Nick & Simon is er een nieuwe generatie artiesten uit de Noord-Hollandse vissersplaats opgestaan. Zij gaven eerder een kijkje in hun leven in Palingsoap, een documentaireserie over het leven in Volendam. Naast artiesten als Jan Keizer en Nick & Simon komen ook ‘gewone’ Volendammers aan het woord in de reeks. Palingsoap is hier te zien via NPO.nl.

Wandelen met Isa Hoes

Johnny de Mol gaat met Isa Hoes naar Namibië. De actrice neemt in Johnny into the wild haar twee kinderen Vlinder en Merlijn mee. Aan bod komt onder meer haar overleden man Antonie Kamerling, die in 2010 een einde aan zijn leven maakte. Dit onderwerp besprak Isa al eerder in een aflevering van De wan­deling. Daarin liep ze samen met presentator Arie Booms­ma door het Amsterdamse Vondelpark. Onderweg vertelt ze over Antonies dood en hoe ze probeert de draad van haar leven weer op te pakken. Bekijk de aflevering hier via NPO.nl.

Onmogelijke mopperkont

Een makkelijk mens is de hoofdpersoon uit familie­komedie The Meyerowitz stories (New and selected) niet. De oude Harold Meyerowitz is een gepensioneerd beeldhouwer en professor en heeft niet alles uit zijn leven gehaald wat erin zat. Als zijn toch al zwakke gezondheid achteruit gaat, moeten zijn drie kinderen in actie komen: zijn zoon Matthew  – een welgestelde advocaat uit Los Angeles – en zijn twee kinderen die net als pa in New York wonen, maar hun zaakjes minder goed voor elkaar hebben. De film met Dustin Hoffman, Adam Sandler en Ben Stiller is vanaf 13 oktober te zien op Netflix.