DigiGids: Kruispunt en 75 jaar NAVO

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 15:

Het geloof van Francis

De eerste podiumartiest bij wie Cornald Maas op bezoek gaat in Volle zalen (woensdag op NPO 2) is Francis van Broekhuizen. De sopraan is een van de weinige operasterren die ook bij het grote publiek bekend is. Door deelname aan tv-programma’s als Maestro en Ranking the stars groeide haar populariteit en dankzij haar ambassadeurschap van Pride Amsterdam werd ze een mascotte van de lhbtiq+-gemeenschap. In een portret van Kruispunt vertellen vrienden, familieleden en collega’s over de drijfveren, het geloof, de passie en de stem van Francis van Broekhuizen.

75 jaar bondgenoten

In april viert de NAVO haar 75-jarig bestaan. Nederland was een van de twaalf landen aan de basis van het militaire bondgenootschap, dat nu 43 lidstaten telt. Ook leverde ons land meerdere malen de secretaris-generaal. In een vijfdelige serie belicht podcast De dag de geschiedenis van de NAVO. Hoe ontstond ze, wie zijn de vrienden en vijanden en hoe machtig is het bondgenootschap na driekwart eeuw? In de eerste aflevering vertelt Allerd Stikker waarom zijn vader, minister van Buitenlandse Zaken Dirk Stikker, fervent voorstander van de NAVO was.

Alles op aarde is met elkaar verbonden

Wat hebben grazende rendieren boven de poolcirkel te maken met nijlpaarden in Botswana, tienduizend kilometer naar het zuiden? Op het eerste gezicht niets, maar biologen en ecologen begrijpen steeds beter hoe al het leven op aarde met elkaar is verbonden. De vierdelige natuurserie Our living world reist van Angola naar Nieuw- Zeeland en tientallen andere landen om de netwerken in beeld te brengen die de planten en dieren op onze planeet met elkaar verbinden. Ook toont de serie hoe menselijke activiteit die deze ecosystemen bedreigt. Niemand minder dan actrice (en bijenhouder) Cate Blanchett verzorgt de voice-over. Vanaf 17 april op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 15. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.