DigiGids: Het Indonesische leven in Gouden jaren

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij.

Gouden jaren: Indonesië

Jan Slagter ging vorig jaar al voor MAX maakt mogelijk naar Indonesië, waar hij schrok van de leefomstandigheden
van sommige bejaarde indo’s. Zij bleven achter in Nederlands-Indië toen de voormalige kolonie onafhankelijk
werd. Een jaar en vele donaties later keert hij terug om te kijken hoe het met hen is. Intussen hebben de MAX-kijkers ook in een ander programma (opnieuw) kennisgemaakt met Indonesië. In Gouden jaren trok een achttal BN’ers op leeftijd naar Yogyakarta om te kijken hoe een leven in die stad er voor een oudere uit zou zien. De serie is hier terug te zien op NPO.nl.

Jaaroverzicht 1996

In het vrolijke zaterdagavondprogramma Oh, wat een jaar! gaat Linda de Mol deze week terug naar 1996. Inderdaad, het jaar dat de dienstplicht werd afgeschaft, België in de ban was van de zaak-Dutroux en de ‘girl power’ van The Spice Girls de hitlijsten domineerden. Maar dat is natuurlijk niet alles. Om met een opgefrist geheugen aan het programma te beginnen, is het misschien een idee om de jaaroverzichten van de NOS nog een keer te bekijken. Het Journaal jaaroverzicht staat namelijk gewoon op nos.nl. Bekijk hier de uitzending over 1996 en hier alle jaaroverzichten bij elkaar.

Musicallegende

Simone Kleinsma staat centraal in Volle zalen. De musicallegende heeft in al de jaren dat ze op de bühne staat een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Een paar jaar geleden deed Simone mee aan De beste zangers van Nederland en dat betekende dat een hele rits collega’s haar favoriete nummers zong. Op Ibiza waagde Angela Groothuizen zich bijvoorbeeld aan het nummer ‘Omarm me’ en klom de theaterdiva zelf het podium op voor een duet met Rob de Nijs. Samen zingen ze ‘Zomaar van jou’, dat ze in 1990 opnamen. U vindt de uitzending hier via NPO.nl.

Stoere cowgirls

Alle mannelijke inwoners van het dorpje La Belle stierven bij een mijnongeluk, alleen de vrouwen bleven over. Maar dat betekent niet dat het plaatsje in New Mexico weerloos is. Integendeel, ook de vrouwen van La Belle bijten flink van zich af. Ze hebben vuurwapens in overvloed en schieten indien nodig. Dat ondervinden twee passerende bandieten ook: die krijgen het niet alleen met elkaar aan de stok, maar hebben ook de handen vol aan de stoere cowgirls. Steven Soderbergh (Traffic, Ocean’s Eleven) produceerde de westernreeks Godless. Michelle Dockery (Lady Mary in Downton Abbey) en Jeff Daniels (Pleasantville) spelen de hoofdrollen. Vanaf 22 november op Netflix.