DigiGids: In naam van het volk en The patient

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 48:

Steve Carell in een serieuze rol

Steve Carell vertolkte de onvergetelijke Michael Scott in comedyserie The office, maar is naast komiek ook een voortreffelijk acteur die kan uitblinken in serieuze rollen. In thrillerserie The patient is hij Alan Strauss, een therapeut die nog rouwt om zijn onlangs overleden vrouw. Een van Strauss’ patiënten is Sam Fortner (Domhnall Gleeson), een jongeman met ernstige emotionele problemen, een baan als restaurantinspecteur en een tweede leven als seriemoordenaar. Omdat Fortner beseft dat hij intensieve therapie nodig heeft, besluit hij Strauss te ontvoeren en op te sluiten in zijn souterrain. Vanaf 30 november op Disney+.

De erfenis van Desi Bouterse

Deze week onderzoekt Ananta Khemradj in documentaire Beste meneer Bouterse (op NPO 2) hoe haar generatie omgaat met de nasleep van de Decembermoorden. Populistische Zuid-Amerikaanse leiders en hun problematische erfenis waren ook het onderwerp van Erik Dijkstra’s serie In naam van het volk, waarin hij een af levering wijdde aan de Surinaamse dictator Desi Bouterse. Zijn regime executeerde zestien prominente critici in wat bekend werd als de Decembermoorden. Desondanks koos het Surinaamse volk Bouterse in 2010 tot president. Bekijk de aflevering hier. 

Tv-fanaten

Op de streamingdiensten is enorm veel te zien en elke week komt daar een lading nieuwe series, films en documentaires bij. Het is onmogelijk alles te kijken, en daarom is het fijn dat de makers van de podcast Wij kijken alles dat voor ons doen. Wekelijks bespreken filmkenner Jeroen de Goeij en serievreter Irma Tomas de opvallendste nieuwe titels op Netflix, Videoland en andere diensten. In een halfuur vertellen ze wat de aanraders en afraders zijn, met een binge-alarm voor series die bij voorkeur in één sessie worden verorberd. Luister via anchor.fm/tvgidsnl of op de bekende podcastplatforms.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 48. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.