DigiGids: In De Leeuwenhoek en De smaak van vroeger

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 26/27:

Podcast met lievelingskostjes

De smaak van echte Limburgse balkenbrij is de 86-jarige mevrouw Van der Heijden nooit vergeten. Ze weet nog goed hoe haar moeder het gerecht volgens eigen recept klaarmaakte. Ze vertelt erover aan Janny van der Heijden (geen familie) in de eerste aflevering van De smaak van vroeger. Het Heel Holland bakt-jurylid reist voor deze podcastreeks het hele land door, op zoek naar dierbare culinaire herinneringen. Bovendien neemt ze het lievelingskostje uit vervlogen tijden mee voor de geïnterviewde, en ze gaat dus ook met een portie balkenbrij naar Valkenburg. Smaakt die net zo lekker als vroeger? Ga naar Maxvandaag.nl/podcast of de app NPO Luister.

Radio Tour de France

De Ronde van Frankrijk is in Nederland onlosmakelijk verbonden met Radio Tour de France. Al meer dan een halve eeuw brengen verslaggevers vanaf de motor in het radioprogramma live verslag uit van de koers. Daar zitten heel wat bekende namen tussen, als Heinze Bakker, Fred Racké en de vader van het radiosportverslag Theo Koomen. Andere tijden sport weidde vanwege de vijftigste verjaardag van het iconische radioprogramma vorig jaar een aflevering aan Radio Tour de France en ging terug naar de beginjaren ervan. Naast historische beeld- en geluidsfragmenten ook interviews met presentatoren van toen en oud-coureurs. Bekijk de uitzending hier.

Wat alzheimer met mensen doet

Artiesten proberen woensdag 30 juni geld op te halen voor de strijd tegen alzheimer. In de documentaireserie In De Leeuwenhoek zijn de dikwijls schrijnende gevolgen van de ziekte te zien. Hugo Borst en Adelheid Roosen logeerden ervoor een maandlang in het gelijknamige Rotterdamse ziekenhuis en zagen van dichtbij wat alzheimer met mensen doet. Overigens is het zeker niet alleen kommer en kwel in de reeks. In de eerste aflevering gaan de twee logees met de hele afdeling naar de kapper. Verder wordt Hugo vrienden met André, die net als hijzelf gek is op voetbal. Bekijk de documentaire hier. Zie ook pagina 56 in de papieren tv-gids.

Nieuw op Videoland: Why women kill S2

“Ik weet vooraf niet hoeveel mensen ik in een seizoen ga vermoorden, maar ik ben ook nu weer erg gevaar- lijk”, grapte Mark Cherry tegen een entertainment- magazine. De Why women kill-producent gaat voor het tweede seizoen van zijn reeks terug naar de jaren 40. Arbeidersvrouw Alma (Allison Tolman) droomt ervan om lid te worden van een exclusieve tuiniersclub, maar is er eigenlijk niet glamoureus genoeg voor. Dan komt ze erachter dat haar man een verschrikkelijk geheim heeft, maar dat is er wel een dat haar een duw de goede kant op zou kunnen geven. Vanaf 28 juni bij Videoland.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 26/27. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.