DigiGids: Hoe begon Flikken Rotterdam ook alweer?

KRO Magazine zet wekelijks de beste online kijktips op een rijtje. Van on-demand-diensten tot digitale tv, van Facebook tot Uitzending Gemist.

Recherchewerk in de Havenstad

Al meer dan tien jaar is Flikken Maastricht een van de grootste kijkcijferkanonnen van de Nederlandse televisie. Niemand keek dan ook vreemd op toen bekend werd dat de politieserie een spin-off zou krijgen. In Rotterdam ditmaal, waar de charmante losbol Dries (Mark van Eeuwen) en de stoere, gelovige Esther (Maartje van de Wetering) achter de boeven aan gaan. Huub Stapel speelt de officier van justitie Hein Berg. Ook de wat ruigere reeks in de Havenstad werd een succes. Het tweede seizoen begint deze week op NPO 1. Reeks 1 is hier terug te zien op NPO.nl.

Helpt de Belbus echt?

Consumenten in nood kunnen al jaren rekenen op de Belbus, ook in dit nieuwe seizoen weer. Het team van dit Kassa-item staat mensen bij die een uitzichtloze strijd voeren tegen onwillige bedrijven of overheidsinstanties. En met succes, bleek in de Belbus-special die het programma twee jaar geleden maakte. Hierin gaat presentator Rutger Verhoeven terug naar een bestelbuseigenaar die ondanks motorrevisie last bleef houden van een lekkende motor om te kijken. De garage beloofde zijn bus opnieuw te maken. Draait de motor nu nog steeds? Ook zoekt Rutger twee blinde mensen op die wegens gebrek aan begeleiding niet mee mochten met een TUI-vlucht naar Curaçao. Kregen ze hun vakantie alsnog en heeft de reisorganisatie haar leven gebeterd? Bekijk de Belbus-special hier via NPO.nl.

Racisme en verdriet in New York

New York, 1992. De jonge Afro-Amerikaanse docent William Ford is niet tevreden over het werk van Mark Reilly, een blanke medewerker van een garage. De (ongewapende) Ford gaat verhaal halen, en moet dat met een kogel in zijn borst bekopen. Hij sterft ter plekke, maar tot een veroordeling van Reilly komt het niet. Sterker nog: het verhaal wordt zo gemanipuleerd dat het lijkt alsof Ford de dood aan zijn eigen gedrag heeft te danken. Een kwart eeuw later gaat Williams broer Yance in Strong island op zoek naar antwoorden. Deze documentaire over verdriet en racisme is vanaf 15 september te zien op Netflix.

Royale outfits

De komende maanden volgt Jeroen Snel de Europese koninklijke huizen weer op de voet in Blauw bloed. Daarbij komen niet alleen de inhoudelijke kant van hun werk en het laatste nieuws van het front aan bod, ook is er weer aandacht voor het uiterlijk van de koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen. Aan het einde van het vorige seizoen blikte couturier Paul Schulten terug op de mooiste koninklijke jurken van het vorige jaar. Ook legt hij uit hoe hij te werk gaat als hij een royale outfit mag maken. Het programma is hier terug te vinden via NPO.nl.