DigiGids: Het Songfestival en Public enemy

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 19:

Nieuwe Belgische dramaserie

Kindermoordenaar Guy Beranger komt vrij en neemt zijn intrek in een slaperig dorpje in de Ardennen. Een idealistische monnik neemt hem onder zijn hoede en moet erachter komen hoe oprecht de Belgische volksvijand nummer één is. Dan verdwijnt een jong meisje in de buurt van de abdij en het dorp is in rep en roer. Een jonge rechercheur moet haar opsporen en tegelijkertijd voorkomen dat een woedende meute wraak neemt op Beranger. De Belgische dramaserie Public enemy met Clément Manuel uit de Franse detectiveserie Falco is losjes gebaseerd op de zaak-Dutroux. Vanaf 10 mei op NPOStart.nl. Bekijk hier vast de trailer.

Je geld of mijn leven

Wat is een mensenleven waard? Dat is de vraag waarom het draait in Je geld of mijn leven. Eind vorig jaar stelde Bert van Leeuwen vier mensen aan de kijker voor die een dure medische behandeling nodig hadden die niet door de zorgverzekering werd vergoed. Het doel: kijkers zover krijgen dat ze massaal de portemonnee zouden trekken opdat Geuke, Evert, Samantha en Eefje toch de behandeling kregen die ze zo hard nodig hadden. De komende weken is te zien hoe het hen sindsdien is vergaan; op NPOStart.nl staat de openingsaflevering van het programma. Zie het hier terug.

Alle ogen op Tom

Alle ogen van de Nederlandse wielerfans zijn de komende drie weken gericht op Tom Dumoulin. Het Limburgse tijdritkanon rijdt de Giro d’Italia en is favoriet om de ronde te winnen. Dat deed hij twee jaar geleden ook al; vorig jaar eindigde hij als tweede. Twan Huys ontving de renner twee jaar geleden in College tour, waarin hij vragen van de presentator en de aanwezige studenten beantwoordde. Aan bod komen zijn successen, maar ook de keerzijde van de roem. Bijvoorbeeld de massale aandacht van de pers voor zijn persoon. Bekijk het interview hier terug.

Het beste van het Songfestival

De Songfestivalkoorts stijgt deze week in Nederland dankzij Duncan Laurence naar het hoogtepunt. Een moment om de special Het beste van het Songfestival nog eens te bekijken. Hierin komt een keur aan bekende Nederlanders als Romy Monteiro, Koos van Plateringen en Sanne Wallis de Vries aan het woord om te vertellen over hun favoriete liedje. Aan bod komen inzendingen van Ruth Jacott, Cliff Richard, ABBA en Teach-In. Tot slot interviews met Nederlandse oud-deelnemers Sieneke en Sandra Reemer (foto). Zie de uitzending hier nogmaals. Zie ook pagina 69 in de papieren gids.