DigiGids: Het Lagerhuis heeft niets aan kracht verloren

KRO Magazine zet wekelijks de beste online kijktips op een rijtje. Van on-demand-diensten tot digitale tv, van Facebook tot Uitzending Gemist.

Heimwee naar Het Lagerhuis

Een hele nieuwe groep scholieren vliegt elkaar vanaf deze week weer verbaal in de haren in het nieuwe seizoen van Op weg naar het Lagerhuis. De landelijke debatwedstrijd is al jaren een vaste waarde op tv, maar ook het oorspronkelijke format waarin volwassenen met elkaar in debat gaan, heeft nog niets aan kracht verloren. Dat bleek eerder dit jaar, toen nieuwe debaters onder leiding van Paul Witteman in de zendtijd van De wereld draait door de discussie met elkaar aangingen over politieke en maatschappelijke onderwerpen. Dit deden ze in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Ook politieke kopstukken als Jesse Klaver en Alexander Pechtold betraden de arena in het programma. Bekijk de reeks hier via NPO.nl.

Pinkpop vanaf de bank

Voor elk wat wils, zo is de programmering van Pinkpop dit jaar het best samen te vatten. Van tieneridool Justin Bieber tot de rockers van Kensington en van internationale dj Martin Garrix tot… Guus Meeuwis, allemaal staan ze op het poppodium bij het Limburgse muziekfestival. Op tv doet de VPRO drie dagen lang verslag, maar dat blijft toch vaak beperkt tot een nummer of twee per artiest. Meer zien van Guus Meeuwis of Kensington kan via NPO.nl: klik hier voor Guus met de New Cool Collective Big Band en hier voor Kensington in de Ziggo Dome.

Achter de schermen bij The same sky

Het Berlijn van de jaren 70 is een intrigerende achtergrond voor een tv-serie, vond scenarioschrijver Paula Milne toen ze het idee van The same sky onder ogen kreeg. In een making-of vertelt ze dat ze meteen wist wat het thema van de reeks zou zijn: een verdeelde stad en een verdeelde familie. Verder is er in het tien minuten durende filmpje een blik achter de schermen, praten de makers over kostuums en draailocaties en leggen de acteurs uit hoe ze zich voorbereiden op hun rol. Bekijk de making-of  hier op NPO.nl.

Timmeren en schoffelen op YouTube

Al decennia lang maakt Eigen huis & tuin onderdeel uit van de programmering van RTL 4. Elke zaterdagvooravond toveren de tv-tuinmannen verwilderde perkjes om tot grandioze terrassen en vertimmeren de klussers van dienst vervallen zolders tot luxe penthouses. De presentatrice zorgt ervoor dat een en ander er ook nog een beetje gezellig of glamoureus komt uit te zien. Op RTL 4 komen deze zomer de mooiste klussen uit de geschiedenis van het programma nog een keer langs. De zender heeft op YouTube ook nog een ver­zameling van tweehonderd verbouwingen geplaatst. Van ronde loungeterrassen tot Scandinavische tuinen en van hemelbedden tot ombouwkasten: in het programma komt alles aan de beurt.