DigiGids: Het favoriete schilderij van Krabbé?

KRO Magazine zet wekelijks de beste online kijktips op een rijtje. Van on-demand-diensten tot digitale tv, van Facebook tot Uitzending Gemist.

Het mooiste schilderij volgens Jeroen Krabbé

Jeroen Krabbé is op woensdag 14 juni te gast in De meester­werken, waarin hij vertelt waarvan hij op artistiek gebied het meest geniet. Boek, film en muziek zijn nog een verrassing, maar het zou kunnen dat Krabbé als favoriet kunstwerk met een werk van Van Gogh, Picasso of Gauguin op de proppen komt. Dat zijn schilders over wie hij tv-reeksen maakte. In Krabbé zoekt Van Gogh trad hij in de voetsporen van de Brabantse schilder. De reis bracht hem onder meer in Parijs en Zuid-Frankrijk. Voor Picasso reisde hij door Frankrijk, Spanje en Italië; Gauguin schilderde veel in de Pacific. De eerste twee reeksen zijn hier en hier terug te zien via NPO.nl. Krabbé zoekt Gauguin komt in 2018 op tv.

Rocken op de Zeeuwse dam

Elk jaar trekt Concert at Sea weer drommen muziek­liefhebbers naar de Zeeuwse Brouwersdam. Het door de mannen van de Zeeuwse band Bløf georganiseerde popfestival vindt op 30 juni en 1 juli 2017 weer plaats en NPO 3 zendt het later uit. Registraties van de twee voorgaande edities van het festival zijn terug te kijken via NPO.nl. Vorig jaar rockte onder meer Skunk Anansie in Zeeland en zongen Songfestivalhelden Douwe Bob en de Common Linnets hun grootste hits. In 2015 waren de Utrechtse rockband Kensington, singer-songwriter Dotan en megaster Lenny Kravitz de grote publiekstrekkers.

Zingen voor oorlogskinderen

Oorlog is meedogenloos. Ook onschuldige kinderen zijn slachtoffer van de strijd van volwassenen. Marco Borsato komt met War Child al lange tijd voor hen op en op 14 juni probeert hij met Jij&ik weer aandacht te vragen voor de situatie van de allerjongste oorlogsslachtoffers. In het programma zingen volwassenen samen met hun kind een duet. Het is de tweede keer dat Jij&ik wordt uitgezonden. De show van vorig jaar zat vol indringende reportages en mooie duetten, onder meer van Marco Borsato en zijn dochter Jada, die het nummer ‘Samen voor altijd’ zongen. Bekijk de aflevering hier via NPO.nl.

Zieke longen

In Anita wordt opgenomen spreekt Anita Witzier op maandag 12 juni in het UMC Groningen met mensen die lijden aan COPD. Deze chronische longziekte kan ervoor zorgen dat je het voortdurend benauwd hebt. Tijd voor MAX zond in 2011 een special over COPD uit. Daarin gaven artsen uitleg en vertelden patiënten over hun leven met de ziekte. Ook kwam acteur-regisseur Edwin de Vries langs. Hij is ambassadeur van het Astmafonds (nu: Longfonds) en heeft astma. Hij vertelt hoe hij omgaat met zijn ziekte en over de gevolgen daarvan voor zijn relatie en zijn leven. Kijk de special hier terug via NPO.nl.