DigiGids: Het beste van De beste zangers

KRO Magazine zet wekelijks de beste online kijktips op een rijtje. Van on-demand-diensten tot digitale tv, van Facebook tot Uitzending Gemist.

De allerbeste zangers

De formule is simpel: zeven zangers en zangeressen wagen zich in een tropisch oord aan elkaars repertoire. Al seizoenen lang gaat het programma De beste zangers van Nederland mee, en deze week begint weer een nieuwe reeks. Drie jaar geleden maakte de Avrotros een overzicht van de muzikale hoogtepunten van de eerste vijf seizoenen. Met onder anderen
Thomas Berges versie van Gordons ‘Kon ik maar even bij je zijn’ en de Volumia!-hit ‘Afscheid’ door Glennis Grace. Dankzij het programma scoorde de zangeres haar grootste hit tot nog toe. Bekijk de reeks hier op NPO.nl.

Op bezoek bij de Molukkers

Het is veertig jaar geleden dat Zuid-Molukkers een trein kaapten bij het Drentse dorp De Punt en de passagiers negentien dagen gegijzeld hielden. Op tv is er deze week veel aandacht voor deze zaak. Maar wie zijn die Molukkers en waar kwam hun boosheid vandaan? Michael Schaap maakte in 2013 een aflevering van De hokjesman over de Molukse gemeenschap in Nederland. Hij gaat naar Vught, waar in het voormalige concentratiekamp de Ambonezen in de jaren 50 ‘tijdelijk’ werden opgevangen. Ze wonen er nog steeds, al is het gebied behoorlijk op de schop gegaan. Schaap praat met leden van dit ‘trotse krijgersvolk in ballingschap’ over het verleden, hun opvoeding en hun heimwee naar het land van oorsprong. De aflevering is hier te bekijken via NPO.nl.

99 keer sporthistorie

Feest voor Tom Egbers en zijn team: Andere tijden sport is toe aan zijn honderdste aflevering. Sinds 2008 blikt de presentator met direct betrokkenen terug op memorabele momenten uit de sportgeschiedenis. En daarvan zijn er heel wat behandeld. Van de op zolder gevonden tas met medailles van hardloop­legende Fanny Blankers-Koen tot de UEFA Cup-winst van Feyenoord twee dagen na de moord op Pim Fortuyn en van het mysterie rond het geslacht van atlete Foekje Dillema tot de oprichting van Rintje Ritsma’s commerciële schaatsploeg: het waren allemaal onderwerpen van mooie sportdocumentaires. Klik op de linkjes voor de betreffende afleveringen of kijk hier voor de rest van Andere tijden sport.

Nooit meer aan de bak?

Radar staat de komende twee weken in het teken van werkloosheid onder vijftigplussers. Antoinette Hertsenberg spreekt in de special met financieel experts en ervaringsdeskundigen. Ook Hollandse zaken had deze zomer aandacht voor dit onderwerp. Toen kwam het persbericht naar buiten dat het aantal vijftigplussers in de WW afnam, maar dat bleek net even anders te liggen. Cees Grimbergen ontving een aantal van hen in zijn studio. Zij vertellen hierin over hun oude baan, de veranderde omstandigheden op de arbeidsmarkt en hun moeite om nieuw werk te vinden. Het programma is hier terug te zien via NPO.nl.