DigiGids: Heel Holland Bakt Kerst en Andere Tijden

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 49:

Mmm… kerstbaksels

Kerst is bij uitstek een periode om van lekkere baksels te genieten. Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven hielpen in 2014 de thuisbakkers op weg met een kerstspecial van hun Heel Holland bakt. Een feestelijk geklede Janny gaat daarin aan de slag met zalm en met ossenhaas. Robèrt maakt een kerststol en laat zien hoe je een soesjestoren maakt. Ook komt toenmalig winnaar van Heel Holland bakt Menno de Koning langs om zijn favoriete gemberkoekjes te maken. Dat blijkt een fl uitje van een cent te zijn. De special is via deze link gratis te zien.

Mensenrechten

Het is zeventig jaar geleden dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aannam. Een mooi moment om de aflevering van Andere tijden over Max van der Stoel nog eens te bekijken. Mensenrechten lopen als een rode draad door de carrière van de PvdA-politicus, als minister van Buitenlandse Zaken én in diverse functies binnen de VN. Aan het woord komen Van der Stoels zoon Scipio, oud-minister Jaap de Hoop Scheffer en de voormalig ambassadeur van de VS in Nederland. Kijk het hier terug.

Gratis film:Moonlight

Een onverwachte Oscar voor beste film mochten de makers vanMoonlight in 2017 mee naar huis nemen. Het is dan ook een bijzondere film, zowel qua opbouw als qua onderwerp. De film gaat over het leven van de Afro-Amerikaanse Chiron. Hij groeit op als kind van een aan drugs verslaafde moeder, in een slechte wijk van Miami. Het schriele ventje wordt gepest en blijkt ook nog eens op mannen – en in het bijzonder op zijn vriendje Kevin – te vallen. De film behandelt drie fases in Chirons leven, als negenjarig jochie, als puber en als jongvolwassene. Vanaf 14 december is hij een week gratis te zien op  NPO.nl. Zoek op ‘Moonlight

De grappigste mens

Maarten van Rossem is in Nederland als jurylid het geheime wapen van kennisquiz en kijkcijferkanon De slimste mens, dat uitgezonden wordt door KRONCRV. In Vlaanderen nemen meerdere cabaretiers deze rol op zich, en dat doen ze met verve. Cabaretiers als Jeroom, Philippe Geubels en Marc-Marie Huijbregts maken – soms gewaagde – grapjes over de kandidaten, presentator Erik van Looy en elkaar. De Vlaamse makers zetten zelf overzichten van het programma op  YouTube, met de meest hilarische momenten van de week. Bekijk het overzicht hier.