DigiGids: Guidinc en de Van Rossems

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 42:

Nieuw magazine: Guidinc

Netflix, Videoland, NPOStart.nl en binnenkort ook nog eens Disney+ en Apple TV Plus: het aantal streaming-videodiensten wordt steeds groter. Gelukkig is er nu Guidinc, een nieuw blad dat de lezer door het aanbod op deze kanalen gidst. In het tijdschrift omschrijvingen van de series en films die binnenkort uitkomen én speciaal geselecteerde kijktips. Guidinc laat ook overzichtelijk zien welke film of serie waar te bekijken is. Guidinc ligt vanaf 22 oktober in de winkel, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn en de Plus supermarkt voor de speciale introductieprijs van 1.99 euro. Ook is het blad te bestellen via Guidinc.nl. Het wordt dan toegestuurd.

De ontsnappingstrucs van Stanley H.

Een van de kleurrijkste criminelen van de vorige eeuw is vanaf deze week het middelpunt van een eigen dramaserie. Stanley H. (Hillis) maakte in de laatste decennia van de twintigste eeuw veel los. Hij pleegde een reeks gewelddadige bankovervallen, maar maakte vooral naam door diverse malen uit de gevangenis te ontsnappen. Eenmaal had hij zelfs de euvele moed om zich tijdens zo’n ‘uitstapje’ te laten interviewen door Sonja Barend, dit tot afgrijzen van politiewoordvoerder Klaas Wilting. Die keek in de studio van het live-programma verbijsterd naar de opnames. Bekijk hier de beelden.

Reislustige familie

Maarten en Vincent Van Rossem verkennen voor Broeders in Berlijn vier afleveringen lang de Duitse hoofdstad. Het is niet de eerste keer dat de twee voor een tv-programma de oostgrens oversteken. Ook voor hun reeks Hier zijn de Van Rossems bezochten ze – samen met zus Sis – al geregeld een Duitse stad. Onder meer Münster, Essen en Aken stonden op het routeschema, net als Keulen, een stad vol contrast tussen oud en nieuw. De Van Rossems bezochten er de Romeinse ruïnes, de indrukwekkende Dom en… het eau-de-cologne-museum. Bekijk hier het tweede seizoen terug.

Shetland s4

Een oude zaak is de rode draad van het vierde seizoen van Shetland. Jimmy Perez bijt zich vast in de mysterieuze dood van Lizzie Kilmuir. Die vond al in 1994 plaats en leverde destijds een veroordeling op: Tommy Malone belandde achter de tralies. Nu komt hij vrij omdat er twijfel is over zijn schuld, ook bij rechercheur Jimmy Perez. Hij moet Tommy uit handen van een woedende meute zien te houden, en als het even kan ook uitvinden wie de moord destijds dan wel pleegde. Deze zaak loopt door het hele vierde seizoen van Shetland. Vanaf 25 oktober op NPOStart.nl