DigiGids: Federer: Twelve final days en Je begrijpt me niet!

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje, met soms ook nog een mooie podcast. Dit is de oogst van week 24 en 25:

Je begrijpt me niet

Relatietherapeut Cocky Dorst begeleidt al meer dan tien jaar stellen die er samen niet uitkomen. Begin dit jaar was in het Humanprogramma Therapie al te zien hoe ze dit doet. In de nieuwe podcast Je begrijpt me niet! geeft ze luisteraars de mogelijkheid om de intieme gesprekken in de spreekkamer te volgen. In elke aflevering behandelt ze echte koppels met herkenbare verlangens, onzekerheden en angsten. Met empathie en optimisme weet ze haar cliënten op weg te helpen en daar kunnen luisteraars natuurlijk ook lering uit trekken. De podcast is te beluisteren via de bekende podcastplatforms.

Jong bevriend en opvallend close

Afgelopen maand vond de 77e editie van Filmfestival van Cannes voor plaats. Ieder jaar geeft het prestigieuze festival inzicht in welke mooie films naar de Nederlandse filmtheaters komen. In 2022 was het prachtige en ontroerende Close een van de prijswinnaars in Cannes. Het Belgische drama volgt beste vrienden Léo en Rémi. Ze hebben al hun hele leven een hechte band, dat valt hun klasgenoten op als ze voor het eerst naar de middelbare school gaan. Als ze de vraag krijgen of ze een stelletje zijn, schrikt Léo daarvan en neemt hij afstand van Rémi. De voor een Oscar genomineerde film is nu te zien op NPO Plus.

Afscheidstournee van de Maestro

Tennislegende Roger Federer liet de emotionele laatste dagen van zijn tenniscarrière filmen om het resultaat aan familie en vrienden te kunnen tonen. Het was niet zijn bedoeling om die intieme beelden ook uit te brengen voor het grote publiek. Daar komt hij nu op terug: in Federer: Twelve final days is te zien hoe hij afscheid neemt van zijn fans en de sport. De documentaire bevat ook interviews met zijn vrouw Mirka en zijn rivalen en vrienden Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray. De regie was in handen van de Asif Kapadia (Senna en Diego Maradona) en Joe Sabia. Vanaf 20 juni op Prime Video.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 24/25. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.