DigiGids: Face to Face & Historisch Songfestival

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 20:

Duivels dilemma

Een middelbarescholier wordt doodgestoken en openbaar aanklager Andy Barber (Chris Evans) onderzoekt de zaak. Tot blijkt dat het slachtoffer een klasgenoot van zijn zoon Jacob is en dat diens vingerafdrukken op het stoffelijk overschot zitten. Daarna blijven de bewijzen tegen Jacob zich opstapelen en wordt Andy van de zaak gehaald. De jongen zelf blijft hardnekkig ontkennen, net zo lang tot zijn ouders de enigen zijn die hem geloven. De inwoners van het dorp keren zich steeds meer tegen de Barbers en Andy moet kiezen tussen de liefde voor zijn zoon en zijn plichtsbesef. De achtdelige misdaadserie Defending Jacob is vanaf nu te zien bij Apple TV+.

Onderzoek naar eigen dochter

Het lijkt een routineklusje voor rechercheur Björn (Ulrich Thomsen), maar al snel neemt een autopsie een dramatische wending voor de rechercheur. Het stoffelijk overschot is namelijk dat van zijn dochter. Alles wijst erop dat zij zelfmoord heeft gepleegd, maar Björn weigert dit te geloven. Hij duikt in het leven van de jonge vrouw en stuit op allerlei zaken die hij eigenlijk liever niet had  willen weten. Acht afleveringen lang onderzoekt de wanhopige vader zwoegend een wereld vol prostitutie en schimmige websites. Alle acht afleveringen van de Deense politieserie Face to face staan nu op NPO Plus.

Historisch Songfestival

Met de aangepaste Songfestivalavond op het schema is dit een mooi moment om eens stil te staan bij de nummers die Nederland eerde heeft ingezonden. Op NPO Start staan ze allemaal, van Corry Brokkens ‘Net als toen’ uit 1957, met orkest en in zwart-wit; tot Duncan Laurence’ spectaculair vormgegeven winnende nummer ‘Arcade’ van vorig jaar. Onderweg (al dan niet terecht) vergeten pareltjes als ‘Amambanda’ van Treble (2006), Marlayne Sahupala’s (inderdaad, de SBS 6-presentatrice) ‘One good reason’ en de inzendingen van Sandra Reemer, ‘The party’s over’ (1976) en ‘Colorado’ (1979).

Terug met Nick & Simon

Een primeur voor Nick en Simon: de twee Volendammers wijden hun nieuwe serie slechts aan één act: Simon & Garfunkel. In de voetsporen van dit muzikale duo trekken de twee door de VS, een land dat ze voor een eerdere reeks ook al verkenden. In Nick & Simon: The American dream stond er andere muziek uit de VS op het menu. De twee gingen samen met hun onvermoeibare regelaar Kees Tol op zoek naar de muzikale erfenis van Elvis Presley, de jazzscene van New Orleans en countrywalhalla Nashville. Gids ter plaatse Ilse DeLange kent de stad op haar duimpje en neemt hen op sleeptouw. Bekijk het hier terug.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 20. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.