DigiGids: Evenblij maakt vrienden en Kennis & co

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 22:

Op bezoek bij Jo Nesbø

De serie Headhunters, die deze week start op NPO 3, is een prequel op Jo Nesbø’s gelijknamige boek. In 2018 ging Frank Evenblij voor zijn programma Evenblij maakt vrienden bij hem op bezoek in Oslo. Nesbø is een van de succesvolste thrillerschrijvers ter wereld. Schrijven is maar een van zijn vele talenten: hij is onder andere profvoetballer en aandelenhandelaar geweest en is de frontman van Di Derre, een van de populairste bands van Noorwegen. Met Evenblij bespreekt hij onder andere welke keuzes tot zo’n interessant carrièreverloop hebben geleid.

Komische kijk op ouderschap

Het ouderschap kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dat merken de drie stellen die gevolgd worden in de komedie Oei, ik groei! ook. Ze proberen er allemaal het beste van te maken, maar het opvoeden gaat niet altijd even soepel. De nieuwe Nederlandse Netflix-film is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van echtpaar Frans Plooij en Hetty van de Rijt. De film zit vol bekende Nederlanders: onder anderen Sallie Harmsen, Soy Kroon, Sarah Chronis, Katja Schuurman, Iliass Ojja, Yolanthe Cabau en Miljuschka Witzenhausen maken hun opwachting. De film is gemaakt door Liefde zonder grenzen-regisseurs Appie Boudellah en Aram van de Rest. Vanaf 9 juni op Netflix.

Kennis & co

Een nieuwe technologische uitvinding, een revolutionaire geneeskundige doorbraak of een baanbrekende kosmologische ontdekking: elke week is er een hoop wetenschappelijk nieuws te melden. Met de nieuwe podcast Kennis & co van NOS en NTR Wetenschap geven wetenschapsjournalist Jop de Vrieze en NOS-redacteuren Josta Bosma, Bouwe van Straten en Rob Ramaker elke week in een kwartier een overzicht van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij nodigen ze ook deskundigen uit het werkveld uit. Hoe kwam de wetenschap deze week in het nieuws en wat viel daaraan op? Luister de podcast op nporadio1.nl/podcasts/kennis-en-co of via de bekende podcastplatforms voor het antwoord.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 22. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.