DigiGids: De eerdere reizen van Erica Terpstra

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij.

Jekkers & Jeroen

In Volle zalen op dinsdag 7 november zoekt Cornald Maas Harrie Jekkers op. Jarenlang genoot Harrie Jekkers van het anonieme leven op Ibiza, maar plotseling was hij weer te zien in de Nederlandse theaters. Zoals in 2015 met de voorstelling Jekkers & Jeroen: Als we zo vrij mogen zijn, waarin hij samen met zijn Utrechtse collega Jeroen van Merwijk op de planken stond. Een interessante combinatie vonden veel recensenten, die het contrast tussen de volkse Hagenees en de wat elitaire Utrechter prezen. De voorstelling is hier terug te zien op de betaalde dienst NPO Start Plus.

Smullen van chocolade

Heel Holland bakt mag dan achter de rug zijn, dat betekent niet dat liefhebbers van zoete bak-tv op een houtje moeten bijten. Op RTL 4 is namelijk vanaf zondag 5 november de talentenjacht De chocoladeshow te zien. Hierin laten professionele chocolatiers zich van hun beste kant zien en dat belooft water in de mond bij de kijkers. Veel Nederlanders zijn namelijk dol op de donkerbruine zoetigheid en daarin staan we niet alleen. Over de hele wereld smullen mensen ervan, blijkt bijvoorbeeld ook uit de chocolade-uitzending van Metropolis. Hierin gaat presentator Stef Biemans op bezoek bij Afrikaanse cacaobonenplukkers, Austra­lische chocoholics en een Mexicaanse vrouw die alles weet van een magische Azteekse cacaodrank. De aflevering staat hier op NPO.nl.

Villa single mama

Hanneke Groenteman en Roué Verveer kijken soms met verbazing naar ouders van nu. Zij voeden hun kinderen wel even anders op dan in de jaren 70 of dan in Suriname.
De twee schieten ouders te hulp in Omdat ik het zeg!, vanaf woensdag 8 november op NPO 2. Dat is niet de eerste serie over opvoeding. Eerder was er ook al Villa single mama. In dit programma wonen alleenstaande moeders en hun kinderen drie weken in een enorme villa op het Overijsselse platteland. Ze delen daar hun – sterk uiteenlopende – visies op opvoeden met elkaar. Dit zorgt voor huilbuien, knetterende ruzies, maar ook voor nieuwe, dikwijls nuttige inzichten. De reeks is hier terug te zien via NPO.nl.

Erica op reis

Sri Lanka, Suriname, Sulawesi: Erica Terpstra is voor Erica op reis de hele wereld overgevlogen om de spirituele kant van exotische bestemmingen te laten zien. Er is goed nieuws en slecht nieuws: er komen op 10 en 17 november nog twee afleveringen (naar Sjanghai en Vietnam), maar dat zijn waarschijnlijk meteen wel de laatste. Gelukkig hebben we de beelden van haar eerdere trips nog. Daarin is onder andere te zien hoe de presentatrice zich verdiept in de begrafenisrituelen van het Indonesische Toraja-volk. De afleveringen zijn hier terug te vinden op NPO.nl.