DigiGids: Dirigeren voor het goede doel in Maestro-special

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij.

Dirigeren voor het goede doel

Met de deelname aan Maestro was voor sommige BN’ers het dirigeeravontuur nog niet afgelopen. Vorig jaar nam een aantal oud-deelnemers voor de special Eén voor kinderen de baton weer ter hand en lieten ze het Orkest van het Oosten nog een keer de mooiste klassieke stukken vertolken. Onder anderen Karin Bloemen, Tanja Jess en Carlo Boszhard gingen aan de slag. Dat deden ze trouwens niet zomaar: in deze Maestro-special wilden ze zo veel mogelijk geld inzamelen voor goede doelen die opkomen voor het kind, zoals Unicef en het Liliane Fonds. De show is hier te zien op NPO.nl.

Sociale robots

Jelle Brandt Corstius bezoekt voor zijn nieuwe reeks Robo sapiens samen met robot Robin pioniers op het gebied van kunstmatige intelligentie. Zijn constatering: de ontwikkelingen in de robotisering gaan razendsnel. Dat legde Vanessa Evers al uit in een speciaal college voor Universiteit van Nederland. Deze professor van Universiteit Twente weet alles van robots die menselijke emoties herkennen en legt uit hoe ze werken. Ze heeft drie van deze ‘sociale robots’ meegenomen. Verder duikt ze in de geschiedenis van de robotisering. Het college is hier terug te kijken via NPO.nl.

Nieuw kostuumdrama

Is Grace (Sarah Gadon) schuldig, of toch niet, dat is de vraag waarom het draait in kostuumdrama Alias Grace. De jonge Ierse huishoudster wordt in het landelijke Noord-Canada van 1843 samen met een mannelijke collega veroordeeld voor de brute moord op hun werkgevers. Hij krijgt de doodstraf, zij levenslang. Jaren later komt ze toch vrij. Aan de moord in kwestie heeft ze geen herinneringen meer. Een knappe arts (Edward Holcroft) helpt haar haar geheugen terug te krijgen. Verfilming van de gelijknamige roman van Margaret Atwood, die haar boek baseerde op een waargebeurd verhaal. Alle zes afleveringen zijn vanaf 3 november te zien op Netflix.

Steuntje in de rug van Chantal

Chantal Janzen is vanaf 28 oktober te zien op RTL 4 met haar gloednieuwe personalityshow &Chantal. Dat is ook de naam van het internetplatform waarop de veelzijdige ster actief is. Daarop biedt ze onder meer jonge dansers, ontwerpers en zangers een podium. Een van de talenten die van Chantal een steuntje in de rug krijgt is Paul Toorop, een Rotterdammer met een passie voor de Indische keuken. Zijn liefde voor lekker eten deelt hij graag met het grote publiek. Op andc.tv is onder meer zijn recept te zien voor pittige indoburgers. Bekijk de kookkunsten van Paul hier.