DigiGids: Designated survivor en veel detectives

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 22:

De slag om Libanon

Danny Ghosen werd geboren in Libanon, maar ontvluchtte met zijn ouders de burgeroorlog. Voor de tweedelige documentaire De slag om Libanon gaat hij terug om zijn voormalige landgenoten te spreken over de oorlog. Het is niet voor het eerst dat de presentator naar zijn geboorteland gaat, dat deed hij ook voor Danny in Arabistan. In de Libanese aflevering van de reeks zoekt hij uit hoe het zit met de liefde in een land met zo veel verschillende geloven. Geliefden blijken opmerkelijke gewoontes te hebben, van trouwen op zee tot daten tijdens een hondenshow. Zie het hier terug.

Online extraatje voor detectivefans

KRO-NCRV viert de detectivemaand niet alleen op tv, ook op NPOStart.nl is er veel te genieten voor fans. De omroep heeft maar liefst vier reeksen beschikbaar gemaakt, overigens alleen voor betalende abonnees: Grantchester seizoen 4 (vanaf 7 juni), Public enemy seizoen 2 (vanaf 14 juni) en Killer by the lake (vanaf 21 juni). The cry geeft het startschot voor de maand. Deze vierdelige Britse miniserie draait om Joanna en Alistair, een jong stel dat tijdens een vakantie in een Australisch kustplaatsje hun baby kwijtraakt. Bekijk hier het hele detective-overzicht. Zie ook pagina 16 in de papieren gids.

Nieuw seizoen Designated survivor

Een grote klap maakte in de openingsaflevering van Designated survivor Tom Kirkman (Kiefer Sutherland, foto) president van de VS. Twee seizoenen en talloze politieke en persoonlijke crises later zit de aanvankelijk wat kleurloze voormalige minister van Huisvesting en Ruimtelijke Ordening nog steeds op die post. De vraag is of dat ook zo blijft, want het is tijd voor nieuwe verkiezingen en Kirkman twijfelt of hij zich kandidaat moet stellen voor een tweede termijn. Even leek het doek gevallen voor de reeks: ABC stopte er wegens tegenvallende kijkcijfers mee. Netflix nam de rechten over en komt met seizoen 3, dat vanaf 7 juni te zien is. Ga hier direct naar de pagina. 

WK voetbal

Lang speelden de vrouwenvoetballers hun wedstrijden in de marge. Daar kwam twee jaar geleden verandering in: de Oranjeleeuwinnen pakten in eigen land de Europese titel en hun wedstrijden kregen op tv én in het stadion zeer goede kijkcijfers. Fons de Poel blikt in Door andere ogen terug op de tijd dat dat nog niet zo was. Hij spreekt oud-bondscoach Vera Pauw, analist Hans Kraay jr. en programmamaker Erik Dijkstra over de Nederlandse vrouwenvoetballers. Ook komt in het portret oud-international Martine Prange aan het woord. Zij is nu hoogleraar filosofie. Bekijk ‘Door andere ogen’ hier terug.