DigiGids: Deadwater fell en Floortje Dessing

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 7:

Verhalen over verzetshelden

Ter ere van 75 jaar bevrijding heeft Omroep MAX een mooie podcastreeks gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. De invalshoek van Verstilde verhalen is origineel: de vele monumenten ter ere van verzetsleden. De verhalen achter de herdenkingsmonumenten zijn vaak onbekend of op de achter- grond geraakt. Zoals dat van Kik ten Boom, een Hilversumse verzetsheld naar wie ook een straat is genoemd. Net als lagereschooljuf en verzetskoerier Ada van Keulen was hij actief in de padvinderij. Maar waarom kreeg hij wel een herdenkingsmonument en zij niet? De podcast is vanaf 19 februari terug te luisteren via deze link. Daar vindt u ook eerdere afleveringen.

Nieuw: Deadwater fell

Een verwoestende huisbrand zorgt in Deadwater fell ervoor dat het leven van Schotse plattelandsarts Tom volledig op zijn kop komt te staan. Zijn vrouw en hun drie kinderen komen erbij om het leven. Maar is het wel een ongeluk? En zo niet: wie zit er achter de brandstichting? Toms goede vrienden – lerares Jess en haar man, politieman Steve – staan hem in eerste instantie onvoorwaardelijk bij, maar ook zij krijgen twijfels bij de oorzaak van de brand. Karakteracteur David Tennant (Broadchurch, Doctor Who) speelt de rol van de onpeilbare Tom. Na vier afleveringen is duidelijk hoe het zit. Vanaf 21 februari op NPOStart.nl.

Nog meer ochtendgymnastiek

Niks stramme spieren of krakende knieën: Nederland in beweging zorgt er al twintig jaar voor dat de kijkers gegarandeerd een frisse en sportieve start van de dag hebben. Olga Commandeur serveert sinds het start van het programma in 2000 een kwartier vol fijne, niet al te ingewikkelde en zeker niet al te zware, oefeningen. Sinds 2007 doet ze dat samen met Duco Bauwens. In die jaren zijn er meer dan 3100 afleveringen van het ochtendgymnastiek-programma gemaakt. Een fors aantal daarvan is hier te zien. Heel handig als u nóg een extra kwartiertje lichamelijke oefening wil.

Floortje naar het einde van de wereld

Voor een nieuwe reeks gaat Floortje Dessing naar eerdere bestemmingen van Floortje naar het einde van de wereld. Ze begint met een bezoek aan het Nepalese Kopila Valley, waar ze in 2016 een aflevering draaide die veel losmaakte bij de kijker. In deze straatarme regio bezocht ze Maggie Doyne, een 28-jarige Amerikaanse die daar tien jaar eerder als toerist terechtkwam. Geraakt door de moeilijke omstandigheden waarin de kinderen daar moesten leven, besloot ze een weeshuis te bouwen. Inmiddels staat er een groot weeshuis, een school en een kliniek. Kijk de aflevering hier terug. Zie ook pagina 16 en 70.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 7. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.