DigiGids: De slimste mens & Keep Breathing

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 30+31:

Vechten tegen de elementen

Het succes van Lost zette de trend, maar tegenwoordig zijn series over de overlevenden van een vliegtuigcrash een ware rage. Na The wilds en Yellowjackets komt Netflix nu met Keep breathing. Het vliegtuigje van de jonge New Yorkse advocaat Liv Rivera stort neer in de Canadese wildernis, ver weg van enige hulp. Om te overleven moet ze vechten tegen de elementen, maar ook haar persoonlijke trauma’s het hoofd bieden. Actrice en zangeres Melissa Barrera (Scream, In the Heights) speelt de rol van Liv in deze spannende zesdelige miniserie. Keep breathing staat vanaf 28 juli op Netflix.

Alledaagse vragen

Wie het nieuws volgt, blijft soms met een vraag zitten. Hoeveel boerderijen zijn er nog in Nederland? Kan ons drinkwater opraken? En heeft premier Rutte eigenlijk ooit vakantie? Alledaagse vragen staat open voor alle kwesties van luisteraars en beantwoordt dagelijks een vraag in een korte, leerzame podcast. Hiervoor wordt eerst gedegen journalistiek onderzoek gedaan Het team bestaat uit Elif Kan, Merel Wielaert, Aron de Jong en Ilan Hoekstra, die hun sporen verdienden bij het NPO Radio 1-programma Alicante. Luister via www.nporadio1.nl of via de bekende platforms. Zelf een vraag stellen kan natuurlijk ook.

Extra veel De slimste mens deze zomer

Naast het reguliere twintigste seizoen van De slimste mens (elke werkdag om 20.40 uur op NPO 2) is er dit jaar een speciale onlineversie van de kennisquiz. Vanaf vrijdag 22 juli verschijnt op NPO Start wekelijks een nieuwe aflevering van De slimste mens: All stars, waarin zestien fanatieke oud-finalisten het strijdperk betreden. In elke aflevering ontvangen presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem vier deelnemers, van wie er steeds eentje doorgaat naar de finale op vrijdag 19 augustus. Wie wordt de eerste slimste All star van Nederland?

Dit en meer leest u in KRO Magazine 30+31. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.