DigiGids: Boerin Steffi en Het raadsel Rembrandt

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 39:

De mens Rembrandt

Vanwege het Rembrandtjaar zendt Avrotros vanaf zaterdag Het raadsel Rembrandt uit, een nieuwe serie over de beroemde meesterschilder. Wereldberoemd zelfs, maar dan gaat het vooral om zijn werk. Over zijn leven is minder bekend; daarom onderzoekt Rembrandt-biograaf Onno Blom het persoonlijke leven van de kunstenaar. Eerder dit jaar vertelde Rembrandtkenner Jan Six al in vijf korte afleveringen een aantal verrassende weetjes over onze belangrijkste schilder. Wist u bijvoorbeeld dat Rembrandt dol was op drama? Of dat hij misschien theoloog had willen worden? De reeks Six over Rembrandt is hier te bekijken.

Op bezoek bij boerin Steffi

In Onze boerderij gaat Yvon Jaspers deze week op bezoek bij oud Boer zoekt vrouw-boerin Steffi. De Brabantse vertelt over het paardenbedrijf dat ze samen met haar ouders runt en hoeveel plezier ze haalt uit het werken met jonge veulens. De vaste kijkers herinneren zich deze boerin van vorig seizoen ongetwijfeld, met haar blozende wangen, krullen en stopwoordje ‘maf’. Het moment waarop ze in de reeks kenbaar maakte voor Roel gekozen te hebben was zowel ongemakkelijk als vertederend. Wilt u de gedenkwaardige beelden van Steffi en Roel nog eens terugzien, kijk het hier allemaal terug.

Week tegen eenzaamheid

De Week tegen eenzaamheid is dit jaar van 1 tot en met 8 oktober. Bij de Publieke Omroep zijn daarom meerdere programma’s over eenzaamheid te zien, waaronder de 2Doc Goede buren en Wie kent mij nog? Eind augustus startte ook omroep Human met een serie rond eenzaamheid: We zien ons, over de Geleense volkswijk Lindenheuvel, waar de inwoners zich juist minder eenzaam voelen. Dat komt door allerlei initiatieven in de wijk. De serie is inmiddels bijna afgelopen. Wie de eerste afleveringen heeft gemist en alsnog terug wil kijken, kan hier terecht.

Een bruiloft, begrafenis en een doop

Springvloed, The bridge en talloze detectives: in Nederland zijn we gek op Zweedse series. Op de verhaallijnen, het acteerwerk en het vaak prachtige decor. Deze elementen zijn ook weer aanwezig in de dramaserie A Wedding, a funeral and a christening. Het verhaal speelt zich af in een prachtig klein stadje in Zweden, waar twee nogal verschillende families elkaar ontmoeten op een bruiloft. Daar komt de moeder van de bruid door een ongewone gebeurtenis voor een onverwacht dilemma te staan. De daaropvolgende gebeurtenissen leiden tot een begrafenis en een doop. Te zien vanaf 4 oktober op NPO Start Plus.