DigiGids: Onze boerderij en Groeten uit Holland

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 37:

Dancer op Lowlands

Negentien jaar oud was Sergei Polunin pas toen hij als eerste solist optrad voor het Royal Ballet in Londen, de jongste balletdanser die deze eer ooit te beurt viel. Twee jaar later nam de Oekraïner ontslag: hij kon de roem niet aan, leed aan depressies en raakte aan de drugs. Maar hij kwam terug en was dit jaar zelfs te zien op muziekfestival Lowlands. Brecht van Hulten volgde hem voor de 2Doc: Dancer op Lowlands. Ze vertelde erover op 16 augustus in Laat op één. Die is hier te zien. Op het betaalde NPO Start Plus staat de documentaire Dancer en is woensdag ook op tv te zien.

Groeten uit Holland

De koninklijke rijtoer door Den Haag, het koffertje, de hoeden: Prinsjesdag staat bol van de tradities. Maar hoe zien Nederlanders met een niet-Westerse achter- grond die eigenlijk? Voor het programma Groeten uit Holland gaan vijf vriendinnen met een Marokkaans- Nederlandse afkomst naar de Hofstad om het evenement met eigen ogen te aanschouwen. Dat doen ze volledig in stijl: ze hebben zelfs oranje hoofddoeken omgeknoopt. Ze hopen op contact met het koninklijk paar. Lukt het de vrouwen om hen te spreken? En: hoe reageren de andere Prinsjesdaggangers op de vijf uitbundige vriendinnen? Zie het hier terug.

Onze boerderij

Vijf ‘verse’ boeren staan vanaf deze week op de kijker te wachten in het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw. Maar het boerenleven omvat veel meer dan Yvon Jaspers in het romantische programma kan laten zien. Met dat gegeven in het achterhoofd maakte de presentatrice begin dit jaar een reeks over het boerenleven. Ditmaal staan niet de amoureuze perikelen op en om het erf centraal, maar zaken als mestboekhoudingen, melkquota en alternatieve inkomstenbronnen op de boerderij. Ze gaat langs bij oude bekenden uit Boer zoekt vrouw en andere agrariërs met een interessant verhaal. Kijk het hier terug.

Quincy

Van Frank Sinatra tot Oprah Winfrey en van Will Smith tot Michael Jacksons: de lijst beroemdheden die ooit samenwerkten met Quincy Jones is bijna oneindig. De producer gaat dan ook al bijna zeven decennia mee in de wereld van lm, tv en vooral muziek. Zijn dochter Rashida maakte de documentaire Quincy over hem. Hierin komen niet alleen de muzikale prestaties van haar vader aan bod, maar ook zijn liefdadigheidswerk en zijn strijd voor betere rechten van Afro-Amerikaanse burgers. Rashida putte ervoor uit de omvangrijke archieven van de familie Jones. Quincy is vanaf 21 september te zien op Netflix.