DigiGids: Binnenstebuiten en Boer zoekt vrouw

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 8:

Het reilen en zeilen op de boerderij

In Boer zoekt vrouw draait het niet alleen om het liefdesleven van de agrariërs, maar komt ook het reilen en zeilen op de boerderij aan bod. Voor kijkers die nog meer hierover te weten willen komen, is er ook de reeks Het boerenleven. In drie afleveringen vertellen akkerbouwers en veehouders over hun bedrijfsvoering. Tante Griet en neef Sietse Bosch leggen bijvoorbeeld uit dat ze heel verschillend aankijken tegen het familiebedrijf, een melkveehouderij. Griet wil alles het liefst houden zoals het is, maar haar opvolger Sietse wil het bedrijf veranderen om het toekomstbestendig
maken. Dat botst soms. De reeks staat op NPOStart.nl.

Geluiden uit de natuur

ltijd al aan het strand willen wonen of in de Biesbosch willen ontwaken? Dat kan sinds kort ook voor bewoners van een flat of een huis in een Vinex-wijk of een binnenstad. BinnensteBuiten heeft namelijk de microfoons aangezet in de mooiste natuurgebieden van Nederland en de opnames als podcast beschikbaar gesteld. De eerste aflevering is opgenomen bij het ochtendgloren in de Biesbosch, waar meer dan 25 vogelsoorten kwetteren. Voor de tweede ging boswachter Marieke naar het Texelse natuurgebied De Slufter, waar meeuwen krijsen en de branding ruist. De opnames zijn te beluisteren in 3D-audio, en staan op deze site.

Nieuw seizoen Endeavour Morse

Het nieuwe, zevende seizoen van Endeavour Morse volgt het vertrouwde recept. De Oxfordse speurder en zijn collega Fred Thursday moeten ingewikkelde moordzaken oplossen. Voor de eerste keer gaat Morse aan de slag op vreemde bodem. Venetië om precies te zijn. En daar stuit hij niet alleen op een verdacht sterfgeval, maar ook op een mooie vrouw. Deze Violetta zal een belangrijke rol spelen in de rest van het seizoen, verklapte hoofdrolspeler Shaun Evans in een interview. Ook vertelde hij dat de relatie tussen zijn personage en Thursday flink onder druk komt te staan. Hoe dat afloopt, is vanaf 28 februari te zien op NPOStart.nl.

Wat gebeurt er ‘s nachts op de savanne?

Natuurdocumentaires over het leven op de Afrikaanse savanne zijn er in overvloed. Toch vertellen die over het algemeen maar het halve verhaal, over dat wat zich overdags afspeelt. Wat dieren als leeuwen, neushoorns en gnoes ’s nachts uitspoken blijft onderbelicht. Daar komt met de nieuwe Netflix-reeks Night on earth verandering in. Speciale camera’s volgen de nachtelijke jachtpartijen van cheeta’s en laten zien wat leeuwen doen na zonsondergang. Ook in de reeks te zien: een dapper muisje in Mexico dat schorpioenen te lijf gaat en camera’s die ook de bewoners van de onderwaterwereld volgen. Nu te zien op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 8. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.