DigiGids: Beautiful Life en Peter Pannekoek

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar een mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 21:

Pannekoek zelf op de planken

Met zijn nieuwe tv-programma Waarom gaan we niet vaker? hoopt cabaretier Peter Pannekoek zijn grote liefde voor het theater over te brengen op de kijkers. Hij toert zelf ook nog langs de theaters met zijn show DNA. Voor wie meer van zijn werk wil zien, biedt NPO Plus uitkomst. Daar is namelijk zijn voorstelling Later was alles beter terug te kijken. Voor de show over onder andere veranderende tijden, macht en #MeToo won Pannekoek in 2019 de Neerlands Hoop, een prijs voor veelbelovende cabaretiers die een opvallende ontwikkeling hebben doorgemaakt. Zie ook pagina 6 in de papieren gids.

Deense muzikant in romantisch drama

De Deense zanger Christopher is in zijn thuisland al erg populair, maar mogelijk gaat hij ook internationaal meer aandacht krijgen: hij speelt namelijk de hoofdrol in de Netflix-film A Beautiful Life. De romantische dramafilm is geregisseerd door Mehdi Avaz, die eerder al Toscana maakte voor de streamingdienst. Christopher speelt visser Elliott, die een groot muzikaal talent heeft. Bij een klein optreden is de succesvolle muziekmanager Suzanne erg onder de indruk van zijn stem. Ze laat hem samenwerken met haar dochter, muziekproducent Lilly. Dat zorgt voor nóg een grote verandering in Elliotts leven. 1 juni te zien op Netflix.

In de oorlog verdwenen winkels

Voor de Tweede Wereldoorlog begon had de Joodse ondernemer Jacob Menko vier warenhuizen. Wat er tijdens de oorlog met de winkels gebeurd is, is voor zijn nabestaanden onduidelijk. De oma van podcastmaker Rose Heijnen was de enige uit het gezin Menko die de oorlog overleefde. Ze durfde nooit uit te zoeken wat er met de winkels is gebeurd en ook voor Heijnens moeder bleek het te confronterend. In de NTR-podcast Verdwenen winkels doet Heijnen onderzoek naar de familiegeschiedenis en achterhaalt ze welke duistere deals er in de oorlogsjaren rondom de winkels gesloten werden.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.