DigiGids: Apple TV+ en Maestro

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 43:

Tips over de beste films en series

Guidinc. – het nieuwe blad over Netflix, Videoland, Disney+ en andere on-demandkanalen – heeft niet alleen Hét magazine voor de beste series en films van Netflix, Videoland, Ziggo en meer eigen tips over de beste films en series, maar laat ook BN’ers aan het woord die persoonlijke favorieten met de lezer delen. In de eerste editie is dat Lisa Smit, vanaf volgend jaar te zien in Netflixreeks Ares. De actrice blijkt fan te zijn van Netflix-reeks River, waarin rechercheur Stellan Skargård op zoek gaat naar de moordenaar van zijn politiepartner. Ook tipt ze de spionageserie The night manager met Tom Hiddleston. Welke serie haar topfavoriet is, leest u in Guidinc., voor 1,99 euro in supermarkt, boekhandel of via Guidinc.nl.

Voor het goede doel

De komende weken zwaaien BN’ers weer met een stokje in een nieuw seizoen Maestro. Dat alle oefening in het dirigentenvak niet voor niets geweest, bewijst de uitzending Maestro: Eén voor kinderen. Oud-deelnemers als Karin Bloemen, Tanja Jess en Lucille Werner kregen het vak goed onder de knie en vertoonden hun kunsten voor Het Orkest van het Oosten. Naast muziek was er ook aandacht voor het goede doel. Unicef, Het Liliane Fonds, Edukans en Het vergeten kind sloegen deze avond de handen ineen om geld op te halen voor kinderen. Kijk hier de oudere afleveringen van Maestro terug. Zie ook pagina 6 in de papieren gids.

The elephant queen

Een pareltje op Apple TV+: The elephant queen. Een drinkplaats op de Afrikaanse savanne is thuis voor de olifantenfamilie van baby Mimi, kleuter Wewe, en oermoeder Athena. Maar dan slaat het noodlot toe en moet de kudde hun vertrouwde plekje verlaten. Een lange reis dwars door Kenia volgt. Gelukkig heeft de kudde met Athena een leider die van wanten weet. Desondanks volgen dramatische en ontroerende gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. De camera’s leggen de reis van Athena en haar familie vast. Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave en The Lion King) neemt de voice-over voor zijn rekening. Vanaf 1 november op Apple TV+.

Apple TV+

Na Disney betreedt deze herfst nog een Amerikaanse mediagigant de Nederlandse streamingmarkt: Apple TV+ ziet vanaf 1 november het levenslicht. De dienst kost 4,99 euro per maand, met een gratis uitprobeerweek. Mensen die een nieuw Apple-product (smartphone, tablet of computer) kopen, kijken een heel jaar gratis. Apple TV+ heeft een groot aantal aansprekende namen weten te strikken om exclusieve programma’s voor de dienst te maken. Onder anderen Steven Spielberg, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey gaan aan de slag. Verder zijn er de spannende sciencefictionserie See, een natuurdocumentaire over een olifantenkudde en het kinderprogramma Snoopy in space. Nieuwsgierig? Meer informatie op de homepagina.