DigiGids: André van Duin en De slag om de Schelde

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 41:

Baron op een luxe cruiseschip

Voor haar nieuwe documentaire Shelley in Wonderland (woensdag op NPO 2) dook Sophie Dros achter de schermen van een Amerikaanse schoonheidswedstrijd voor zestigplussers. In haar eerdere film King of the cruise dompelde de filmmaker zich onder in een andere bizarre wereld, die van de luxe oceaancruises. Hoofdpersoon is de excentrieke passagier Ronald Busch Reisinger, baron van Inneryne. Deze steenrijke afstammeling van Schotse adel brengt een groot deel van zijn dagen door aan boord van cruiseschepen en vertelt zijn wonderlijke levensverhaal aan verbaasde medepassagiers. Bekijk de documentaire hier. 

André van Duin, geliefder dan ooit

Voor het derde jaar op rij is André van Duin genomineerd voor een Televizier-Ster Presentator. De komiek blijft zichzelf opnieuw uitvinden en is als presentator aan een succesvolle carrière bezig. Van Duin had over populariteit nooit te klagen, en sinds zijn indrukwekkende 4 mei-toespraak op de Dam is hij misschien wel geliefder dan ooit. Han Peekel maakte in 2014 een TVmonument over de gedreven artiest, met naast veel archiefbeelden ook bijdragen van Joop van den Ende, Corrie van Gorp en interviews met de komiek zelf. Kijk het hier terug.

Oogstrelende nieuwe oorlogsfilm

Met een budget van 14 miljoen euro staat De slag om de Schelde in de top 3 van duurste Nederlandse films aller tijden. Het spannende en realistisch vertelde drama over een minder bekend hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog ziet er dan ook oogstrelend uit. Het scenario van Paula van der Oest (Zus & zo) volgt een Britse piloot, een jonge verzetsvrouw en een Nederlander die aan de kant van de Duitse bezetter vecht, maar in gewetensnood komt. Later dit jaar zendt de NPO de film uit, maar vanaf 15 oktober is hij al te zien op Netflix.

Podcast over serieleugenaar

Serieleugenaar Peter B. doet zich voor als professioneel tennisser en luitenant-kolonel, totdat hij verzint dat hij forensisch patholoog is. Hoewel daar eigenlijk een studie van tien jaar voor staat, heeft B. genoeg aan bluf om zich binnen te kletsen bij de Politieacademie, de GGD en een Amerikaans bedrijf dat hulp biedt na rampen. Uiteindelijk loopt B. tegen de lamp als blijkt dat hij geen bloeddruk kan meten. In hun podcast Dr. Bones vertellen Hansje van de Beek en Michelle Salomons over de wereld van bedrog waarin Peter B. leefde en de mensen die vielen voor zijn leugens. Luister op www.vpro.nl of via de bekende podcastdiensten.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 41. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.