DigiGids: All creatures great and small en Nederland van boven

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 19:

Ons water gezien van boven

Met de voltooiing van de Maeslantkering waren de Deltawerken in 1997 compleet. Onze eeuwige strijd tegen het water (dinsdag 10 mei op NPO 2 om 20.30 uur) staat deze week stil bij een kwarteeuw Deltawerken. Eerder wijdde Nederland van boven een aflevering aan de relatie tussen ons land, de zee en de rivieren. De aflevering ‘Water: vriend of vijand?’ toont met satellietbeelden, animaties en luchtopnames hoe de grens tussen ons land en het water al millennia in beweging is. Hoe veilig zijn we nu het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en rivieren buiten hun oevers treden?

Pensioenpodcast

Met de luchtige dramaserie Tweede Hans (elke vrijdag op NPO 1 om 21.30 uur) toont Omroep MAX dat de pensionering niet voor iedereen een zegen is. Sommigen telen de dagen tot hun pensioen af, maar Hans uit de serie valt in een zwart gat. In een bijbehorende podcast gaat Jurgen van den Berg samen met experts en ervaringsdeskundigen dieper in op de materie. Hoe breng je de tijd tot je pensioen aangenaam en productief door, en hoe zorg je voor voldoende financiële buffer na je werkzame leven? Beluister Tweede Hans: De pensioenpodcast op de bekende podcastdiensten.

Geliefde reeks over veearts in Engeland

In de jaren 70 en 80 werd de populaire Britse tv-serie All creatures great and small ook in Nederland uitgezonden, onder de titel James Herriot. De avonturen van de veearts werden onlangs nieuw leven ingeblazen. In 1937 neemt de excentrieke veearts Siegfried Farnon (Samuel West) de jonge James Herriot (Nicholas Ralph) in dienst in zijn praktijk. James heeft weinig ervaring met het leven op het platteland, maar weet geleidelijk het vertrouwen van de lokale boeren te winnen. Diana Rigg speelt een van haar laatste rollen als de rijke eigenaar van een pekinees. Vanaf 12 mei staat het hele eerste seizoen op NPO Plus.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 19. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.