Natuur in beeld: wonders of water

In 'Natuur in beeld' lichten wij elke week een bijzonder natuurprogramma voor u uit. Donderdag 29 december zendt 'Natuur op 2: Earth's natural wonders' een speciale uitzending uit over de betoverende onderwaterwereld.

Wonders of water is de tweede aflevering in een reeks van prachtige natuurdocu’s. We kunnen er natuurlijk niet omheen; water. Van ijs tot erosie en verdamping, het heeft in alle vormen invloed op ons leven.

Levensgevaarlijk water

Natuur op 2 begeeft zich met Wonders of water over de hele wereld om te zien hoe water bijzondere plekken creëert. Van Zambia tot aan Frankrijk en Brazilië, overal is wel zo’n plek te vinden. Wat te denken van een Zambiaanse visser en zijn broers die bij de Victoriawaterval olifanten en het levensgevaarlijke water trotseren om bij vispoelen te komen.

Zambiaanse visser

Reuzenmanta

Of wat te denken van de ontdekkingstocht van een milieubeschermer die hem naar de mooiste oceaanriffen brengt. Hij gaat daar op zoek naar een reuzenmanta. Deze wordt namelijk met uitsterven bedreigd. En dat alles in beeld gebracht onder andere door middel van timelapse fotografie.

Eerste aflevering

Mocht je geïnteresseerd zijn in de eerste aflevering over bergketens, diepe ravijnen, geïsoleerde zeeën en razende vulkanen in Nepal, de VS, Indonesië en Tanzania, dan kun je die hier terugzien.

Klik hier om de eerste aflevering terug te kijken

NATUUR OP 2: EARTH’S NATURAL WONDERS, DONDERDAG 29 DECEMBER, NPO 2, 18.00

Tekst: Floris Visman, beeld: Wikimedia