Willeke Alberti: ‘Zingen helpt tegen stress’

Willeke Alberti (74) schittert samen met OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Jan Dulles, Gerard Joling, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom in de kerstspecial van Beste zangers. Ze onthult welk liedje ze zingt, geeft zangtips én vertelt over haar Kerst.

Hoe vond u uw deelname aan de kerstspecial van ‘Beste zangers’?

“Heel bijzonder. Het is in januari al opgenomen. Toen lag er zelfs sneeuw! Dat was raar, maar we zaten daardoor nog wel helemaal in de sfeer. Ik vond deelnemen aan Beste zangers het allerleukste wat je als zanger kan meemaken. Het is heel speciaal om een programma te maken met muziekcollega’s, waarin iedereen naar elkaar luistert. Bij de kerstspecial zongen we geen liedjes van elkaar, maar kerstliedjes. Volgens mij deed ik ‘Met Kerst wil ik bij jou zijn’, van mijn eigen kerstalbum. Dat is zo’n vrolijk nummer. Al vind ik die hele cd leuk, omdat het zulke fijne herinneringen oproept.”

Heeft u nog tips voor lezers die thuis willen zingen deze Kerst?

“Mijn belangrijkste tip is: zing ergens waar galm is, zoals in de badkamer. Dan klinkt het al snel mooi. Sowieso zou ik zingen aan iedereen aanraden. Het helpt tegen spanning en stress. En als je dan toch onder de douche staat, vanwege de galm, dan spoelen eventuele tranen zo in het putje weg.”

Hoe viert u dit jaar zelf Kerst?

“Meestal vier ik de feestdagen op Bonaire met wie van mijn kinderen er bij kan zijn. Daar voel ik me thuis, op een mooie plek in een fantastisch hotel. Soms vind ik het moeilijk met de Kerst in Nederland te zijn, omdat ik de mensen mis die er niet meer zijn. Dan ga ik liever naar de zon. Maar dit jaar blijf ik wel hier, want er komt misschien een kerstkindje. Mijn achtste kleinkind! Het is heel spannend, want het wordt met de feestdagen verwacht maar kan natuurlijk de hele maand december komen. Ik kijk ernaar uit.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 51/52. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Carlijn Schepers