Sven Kockelmann: ‘Thuis ben ik juist heel rustig’

Sven Kockelmann vormt in aanloop naar de verkiezingen met Talitha Muusse voor KRO-NCRV het zondagavondduo van Op1. Daar aan tafel gaat hij graag de confrontatie aan, thuis is hij de rust zelve. ‘Beide kanten horen bij mij.’

Je bent regelmatig als tafelgast bij talkshows te zien. Bevalt die rol je?

“Het is een andere rol dan wanneer ik zelf de interviewer ben, maar ik probeer hem zo feitelijk mogelijk in te vullen. Ik zit daar niet voor mijn eigen mening, die doet er niet toe. Ik probeer te vertellen wat er gebeurt en of alles wat je ziet ook is wat het lijkt. Ik wil het nieuws duiden. Als er een hoofdrolspeler uit het nieuws aan tafel zit, heb ik ook nog weleens de gelegenheid om een vraag te stellen. Dat vind ik uiteindelijk toch wel het allerleukste.”

Dan ben je dus blij met je nieuwe plekje op de zondagavond als presentator van ‘Op1’?

“Het voelt goed om op een van de hoofdpodia op televisie mijn bijdrage te leveren. Professioneel gezien is dit een ongelooflijk interessante tijd. Nieuws is mijn zuurstof, ik leef ervoor. Dus dat ik daaraan nu ook op televisie kan bijdragen, vind ik fantastisch. Op1 is een geoliede machine, dus ik ben in een warm bad terechtgekomen.”

Je bent vorig jaar 51 geworden, ben je nu daar waar je vroeger van droomde?

“Ik wist al heel jong dat ik een journalistieke presentator wil worden en mensen wilde interviewen, dus in die zin is mijn droom zeker uitgekomen. Ik heb het gevoel dat ik steeds meer op mijn plek zit, met iets meer levenservaring ook. Op het moment zit ik goed in mijn vel, dat is fijn. Toch heb ik niet het idee gearriveerd te zijn, ik ben nog lang niet klaar met dit vak.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 6. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lieneke van der Fluit