Monic Hendrickx: ‘Verliefd zijn is heerlijk’

Monic Hendrickx speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe futuristische dramaserie Arcadia. Ze vindt het belangrijk goede verhalen te vertellen. ‘Die hebben we nodig om te blijven dromen.’

Is Arcadia het kijken waard?

“Daar kan ik volmondig ja op zeggen. Ik heb kortgeleden een paar afleveringen gezien en ik vind de serie prachtig geworden. Al speel ik er zelf in mee, het resultaat is ook voor mij altijd afwachten. Het echte werk begint namelijk pas op de montagetafel. Ik wist natuurlijk wel dat het een heel spannend verhaal was: we startten de opnames met het lezen van het hele scenario met iedereen die meedeed. Maar verder ben ik slechts één radertje in het hele circus en is het eindresultaat een verrassing.”

Kijk je na de draaidag niet even naar de gemaakte beelden?

“Nee joh, dat zou onhandig zijn voor productie, te veel tijd kosten. Bovendien is het geen hobby van me om mezelf terug te zien op beeld. Dan word ik veel te bewust van mezelf en zit ik vooral op mijn tekortkomingen te letten. Hoe lovend andere mensen ook zijn over mijn rol als bezorgde moeder in Arcadia, voor mij is het nog veel te vroeg om daar positief over te zijn. Een tijdje geleden viel ik op tv per ongeluk in de Poolse bruid, de film waarin ik in 1998 meespeelde. Toen kon ik wel denken: daar zitten toch wel mooie scènes in.”

In Arcadia wordt alles van iedereen bijgehouden met een geïmplanteerde chip. Wat vind jij van dat futuristische schrikbeeld?

“Ik zie dat de digitalisering sterk ons leven bepaalt. Natuurlijk heeft dat voordelen, maar ook nadelen. Zo weet ik niet of het nou wel goed voor mijn dochter zal zijn dat ze, als ze gaat reizen, zo makkelijk contact met Nederland kan onderhouden. Vroeger belde je één keer en dan was je daarna echt ‘weg’. Nu komt er zoveel op ons af dat het soms lastig focussen is. Zelf worstel ik daar wel mee. Er is veel ruis. Ik probeer goed te kiezen waaraan ik me wil verbinden en wat ik wil toevoegen aan de wereld.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 11. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lydia van der Weide