Marlijn Weerdenburg: “Hotel Romantiek is het leukste wat ik ooit heb gedaan”

De liefde bloeit op onder de zestigplussers in Hotel Romantiek! Met dank aan presentatrice Marlijn Weerdenburg, die dolblij was dat ze dit programma van KRO-NCRV mocht presenteren. “Ouderen hebben zo veel wijsheid, zelfspot en humor.”

Marlijn Weerdenburg met een brede lach: “Ik voel me hartstikke goed. Hij is flink aan het schoppen”. Zeven maanden zwanger is ze als we haar in juli spreken. Grote kans dus dat ze zondag met haar kersverse zoon in de armen naar Hotel Romantiek zit te kijken. In dit programma, dat ze samen met de jongens van Streetlab presenteert, verblijven 24 alleenstaande zestigplussers tien dagen lang in de Zwitserse Alpen in de hoop er hun nieuwe liefde te vinden. Ze is net terug uit Zwitserland.

“Dit programma is het leukste wat ik ooit heb gedaan”, begint ze enthou­siast. “Het is sowieso te gek om voor je werk naar het buitenland te gaan. Maar het waren vooral de deel­nemers die het zo geweldig maakte. Zulke lieve mensen, die heel veel te geven hadden en er het mooiste van probeerden te maken. Iedereen was zo open en liefdevol naar elkaar. Ik vond het een feest om tien dagen ondergedompeld in de liefde te zijn.”

Voelde je niet te jong om een programma met zestigplussers te maken?

“Nee. Sterker nog: ik heb bij KRO-NCRV bijna gesmeekt of ik dit programma mocht doen. Ik zag een filmpje van het Vlaamse origineel en was meteen enthousiast. De volgende dag zei ik tegen de omroepleiding: ‘Ik heb een geweldig format gezien, dat móeten jullie aankopen.’ Toen bleek dat ze het al hadden gekocht en dat de jongens van Streetlab het gingen doen. Dat was even een teleurstelling. Uiteindelijk leek het de omroepbazen een goed idee dat er ook een presentatrice meeging, omdat mensen zich toch wat makkelijker openstellen naar een vrouw. Ik was zo blij!”

Maar je zat wel opgescheept met die jongens van Streetlab

“Haha ja, dat vond ik in eerste instantie ook wel spannend. Hoewel ik ze een beetje kende, was ik benieuwd of het ging werken. Die jongens zijn al jarenlang bevriend en zo vervlochten met elkaar. Maar eenmaal in Zwitserland, voelde het alsof ik vier broertjes had.”

Je voert veel persoonlijke gesprekken met de deelnemers. Sommigen hebben vast de nodige narigheid meegemaakt. Wat deed dat met jou?

“Het zette me wel aan het denken: wat staat mij allemaal nog te wachten? En wat mag ik dankbaar zijn voor het leven dat ik tot nu toe heb gehad. Wat dat betreft heb ik zeer veel bewondering voor deze mensen die, ondanks de tegenslagen die ze hebben gehad, toch weer proberen in de liefde te geloven. Veel deelnemers moesten ergens doorheen en bij een aantal is dat gelukt. Die zeiden na afloop: ‘Ik kan weer liefde geven en ontvangen.’ Prachtig toch?”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 37. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Hotel Romantiek is iedere zondag om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Tekst: Vanessa Vunderink