Liefde in de Alpen: ouderen daten in Hotel Romantiek

In het nieuwe KRO-NCRV-programma Hotel Romantiek reizen twaalf alleenstaande vrouwen en twaalf alleenstaande mannen van boven de zestig af naar Zwitserland, in de hoop er hun nieuwe maatje te vinden. Anneke en Hans vertellen in KRO Magazine over hun ervaringen.

Onder leiding van presentatoren Marlijn Weerdenburg en Stijn, Tim, Daan en Jasper (bekend van Streetlab) brengen twaalf alleenstaande vrouwen en twaalf alleenstaande mannen tien dagen met elkaar door in de Zwitserse Alpen. Ze ondernemen activiteiten, voeren opdrachten uit en brengen vrije tijd samen door om elkaar beter te leren kennen. Aan het eind van elke dag maakt iedereen zijn of haar top vijf van potentiële nieuwe liefdes. Zetten twee kandidaten elkaar op één, dan mogen ze een avond en een nacht doorbrengen in een romantische berghut. Wie hebben na zes afleveringen een nieuwe liefde gevonden?

Anneke (70): “Op dag twee had ik al een oogje op iemand”

Acht jaar geleden verloor de gescheiden Anneke haar dochter bij een auto-ongeluk. “Daarna keek ik niet meer naar mannen om. De eerste jaren was ik vooral aan het overleven.” Tot acht maanden geleden. “Ik merkte dat ik weer gevoelens voor iemand kreeg. Hoewel dat niets is geworden, dacht ik wel: misschien ben ik er nu wel aan toe?” Toen ze op Facebook een oproep voor Hotel Romantiek zag, besloot ze voor de grap te reageren.

“Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik had daar zo’n positief gevoel over, dat ik dolenthousiast was om mee te doen. Ik had wel zin in een spannend avontuur!” Terwijl de mannen per vliegtuig naar Zwitserland afreisden, namen de vrouwen de trein. “De kennismaking was meteen zo leuk; al vrij snel ontstonden er vriendschappen. Ik heb zeker een aantal vrouwen in mijn hart gesloten.” Haar eerste indruk van de mannen was wat minder positief. Lachend: “Ik dacht: mijn aanstaande zit er niet tussen. Maar ik besloot er gewoon voor te gaan. Op dag twee had ik al een oogje op iemand.”

Hans (67): “Versieren was ik nog niet verleerd”

Voor de gescheiden Hans mocht er wel weer een vrouw in zijn leven komen. Dat vond zijn zoon ook. “Hij heeft me opgegeven voor Hotel Romantiek. Aan­gezien ik van spanning en avontuur houd, had ik er wel oren naar.” Op Schiphol maakte hij kennis met de andere mannen. “Dat ging heel gemoedelijk. Op het moment dat je het vliegtuig instapt, heb je al een band met elkaar. Iedereen zit toch in dezelfde situatie. Met sommige mannen ben ik ook echt bevriend geraakt, daar ga ik binnenkort zeker een borrel mee drinken.”

Zijn eerste indruk van de dames? “Heel positief. Ik had meteen het gevoel dat er wel iets moois zou kunnen ontstaan. Vrij snel had ik ook iemand op het oog, dus daar ging ik mee aan de slag. Nee, het versieren was ik nog niet verleerd, al vond ik het natuurlijk wel spannend.” Was er geen onderlinge concurrentiestrijd? “Nee hoor, iedereen is heelhuids thuisgekomen.” Lachend: “Sommige mannen hebben leuke momenten beleefd. Ja, ik ook…”

De hele interviews leest u in KRO Magazine 34-35. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Hotel Romantiek start op zondag 3 september om 22.00 uur op NPO 1. In de weken daarna is het programma om 21.20 uur te zien.

Tekst: Vanessa Vunderink