Edwin Evers: ‘Zo kan ik wel honderd worden’

Sinds Edwin Evers tweeënhalf jaar geleden stopte met zijn ochtendshow op Radio 538, stort hij zich helemaal op zijn eigen muziek. Het resultaat is zijn debuutalbum Tijd. ‘Ik heb geen grote toekomstdromen, dat ik nu elke dag kan doen waar ik zin in heb is al een droom op zich.’

De afgelopen tweeënhalf jaar richtte je je helemaal op je eigen muziek, wilde je dat altijd al het liefste doen?

“Sinds ik ben gestopt met mijn ochtendshow, ben ik fulltime gepensioneerd, haha. Dit past me helemaal, ik was toe aan een ander leven. Ik ben niet gestopt omdat
ik muzikant wilde worden, al wist ik wel dat muziek een groot onderdeel zou gaan uitmaken van mijn nieuwe leven. Ik wilde vooral af van het vaste stramien van elke dag moeten presteren, die constante druk. Het is nu het tegenovergestelde, ik moet helemaal niets, en dat is zo lekker. Ik kan nog steeds genieten als ik ’s avonds een voetbalwedstrijd tot het einde kan kijken. Dat kon voorheen nooit, want ik moest altijd vroeg naar bed, omdat ik al die jaren om 3.30 uur op moest voor Evers staat op.”

Je houdt van Nederlandstalige muziek, dan moet je hebben genoten van ‘Muziekfeest op zondag’.

“Zeker, in het programma zitten alleen maar Nederlandstalige luisterliedjes, en die zing ik graag. Ik heb er vier gedaan, waarvan een samen met Jan Dulles. Dat is ‘Oude Maasweg’ van The Amazing Stroopwafels. Verder heb ik ‘Kleine jongen’ van André Hazes gezongen, een totaal andere versie, heel klein. En nog ‘Voor haar’ van Frans Halsema en ‘Het werd zomer’ van Rob de Nijs. Muziekfeest op zondag is een mooi programma om aan mee te doen, het draait puur om de muziek, dat vind ik leuk. We spelen in een klein gezel- schap, met alleen een gitaar, piano en een strijkorkest.”

Waarom vind je Nederlandstalige luisterliedjes zo mooi?

“Een mooie Nederlandse tekst spreekt mij veel meer aan dan een Engelstalig nummer. Het komt bij mij veel meer binnen, het maakt meer indruk.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lieneke van der Fluit