Dirk Zeelenberg: ‘De verlaten stranden van Ibiza zijn prachtig’

Acteur en tegenwoordig ook trouwambtenaar Dirk Zeelenberg heeft een bijzondere band met Ibiza. Omdat zijn jongste dochter er is geboren en vanwege de prachtige natuur. ‘Er zijn wel 54 stranden.’

Hoe is jouw liefde voor Ibiza ontstaan?

“Ik kwam er al jaren en wilde altijd al een keer in een warm land wonen want ik ben een echte zonliefhebber. Daarom besloten mijn vrouw Suus en ik een paar jaar geleden om samen met onze twee zonen op Ibiza te gaan wonen. Daar is onze jongste dochter Bobbi geboren. Ik heb haar nota bene eigenhandig ter wereld geholpen, dus ik heb wel een bijzondere geschiedenis met Ibiza.”

Toch zijn jullie na een jaar teruggekeerd naar Nederland?

“Achteraf moet ik toegeven dat het een onbezonnen actie was. Ibiza is een fantastisch eiland, maar wij houden toch meer van het drukke en stadse leven om ons heen. In de winter gebeurt er helemaal geen klap op het eiland. Toen in het voorjaar de luiken van de ijssalon weer opengingen werd ik helemaal opgewonden. Ik voelde tegelijk dat het ook het moment was om weer weg te gaan.”

Is Ibiza een populaire bestemming om te trouwen?

“Ik heb er inmiddels zeven huwelijken gesloten. En ik kom ook op andere plekken zoals Rio de Janeiro, Aruba, Florence, Rome en Toscane. Suus en ik zijn al een tijd getrouwd maar we willen het heel graag nog een keer doen. En dat zou zomaar op Ibiza kunnen zijn. Gewoon om na al die jaren elkaar nog een keer de liefde te verklaren. Er is toch niks mooiers dan de liefde. Eigenlijk zou iedereen die getrouwd is dat één keer in de vijf jaar over moeten doen.”

Over zijn ervaringen als trouwambtenaar van de burgerlijke stand schreef Dirk Zeelenberg het boek Ode aan de liefde.

Het hele interview leest u in KRO Magazine 26/27. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Carmen Fernald